σε

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό για τον Ρουπακιά και τα ηγετικά στελέχη

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό για τον Ρουπακιά και τα ηγετικά στελέχη 9

Η ώρα για την ανακοίνωση των ποινών πλησιάζει για τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Πριν από λίγα λεπτά το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση για του για τα ελαφρυντικά που είχαν ζητήσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Το δικαστήριο πήρε την απόφαση να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά και το ίδιο ισχύει για όλα τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Με λίγα λόγια κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή.

Τα ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν σε τέσσερις πρώην βουλευτές που κρίθηκε ότι δεν είχαν τόσο ενεργό ρόλο στη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη και Νίκο Μίχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 10 στο εφετείο έφτασε ο Γιάννης Λαγός. Ο ευρωβουλευτής, μπήκε από την πλαϊνή πόρτα, ο ίδιος ζήτησε και πήρε τον λόγο και κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου. Μάλιστα απευθυνόμενος προς την πρόεδρο είπε: «Θεωρώ ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντί μας. Μέχρι και ο πρωθυπουργός σας έχει πιέσει για την απόφασή σας». Αξίζει να σημειωθεί ότι διόρισε δικηγόρο του τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, πατέρα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό για τον Ρουπακιά και τα ηγετικά στελέχη 11Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό για τον Ρουπακιά και τα ηγετικά στελέχη 12

Ένταση στο εφετείο πριν την απόφαση

Συγκεκριμένα υπάρχει ένα μπλοκ του ΠΑΜΕ που περιμένει την ανακοίνωση των ποινών. Λίγο παραπέρα έχουν μαζευτεί κάποιοι υποστηριχτές της εγκληματικής οργάνωσης και δεν άργησε να δημιουργηθεί ένταση. Οι υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν λεκτικά στα μέλη του ΠΑΜΕ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια μικρή ένταση που ευτυχώς δεν ξέφυγε από τον έλεγχο της Ελληνικής Αστυνομίας. Λίγο αργότερα έξω από το Εφετείο έφτασε η Μάγδα Φύσσα που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο που είναι συγκεντρωμένος.

Και σήμερα από νωρίς το πρωί ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή γύρω από το Εφετείο. Δεν επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 5:00 η κυκλοφορία των οχημάτων, στις εξής οδούς:

  • Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.
  • Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Oruc Reis: Με αντι – NAVTEX απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία 26

Oruc Reis: Με αντι – NAVTEX απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση τώρα έξω από το Εφετείο 28

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση τώρα έξω από το Εφετείο