σε

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Να απορριφθεί το αίτημα Λαγού» ζήτησε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Να απορριφθεί το αίτημα Λαγού» ζήτησε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου 9

Μετά την τρίτη αλλαγή έδρας, ξεκίνησε να εξετάζεται το αίτημα του καταδικασμένου Γιάννη Λαγού που είχε ζητήσει να εξαιρεθεί η έδρα, πλην της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου και του αναπληρωτή εισαγγελέα Στέλιου Κωσταρέλου.

Να σημειώσουμε ότι η τρίτη αλλαγή έγινε γιατί η πρόεδρος της νέας σύνθεσης, Μαρία Βετούλα – Σιμιτζή δήλωσε κώλυμα καθώς όπως είπε είχε οριστεί δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κύρια ανάκριση.

Ο λόγος δόθηκε πρώτα στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα του Γ. Λαγού: «Η αίτηση εξαίρεσης πρέπει να περιέχει με σαφήνεια τους όρους της εξαίρεσης και τα μέσα απόδειξης αυτής. Κατά την ανάπτυξη του αιτήματος δεν αναπτύχθηκαν πραγματικά περιστατικά ως προς αυτό. Η αίτηση είναι αόριστη, ασκήθηκε καταχρηστικά και πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη».

Όπως αναφέρει η ΕΦΣΥΝ, πριν τοποθετηθεί η υπεράσπιση, τον λόγο πήρε η Πολιτική Αγωγή που ζήτησε να τοποθετηθεί επί του αιτήματος εξαίρεσης του Λαγού. Η εισαγγελέας Αδ. Οικονόμου πρότεινε να μη δοθεί ο λόγος στην Πολιτική Αγωγή επειδή δεν παρέστη για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ως προς τον Λαγό.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Κώστας Παπαδάκης εξήγησε στο δικαστήριο ότι σε αυτή τη φάση ο λόγος πρέπει να δοθεί στην Πολιτική Αγωγή επειδή κρίνεται η εξαίρεση του δικαστηρίου, αίτημα που αν γίνει δεκτό θα σημάνει την εκδίκαση της υπόθεσης από την αρχή για όλους και όχι μόνο για τον Λαγό. Η έδρα διέκοψε για να συσκεφθεί αν θα επιτρέψει στην Πολιτική Αγωγή να συμμετέχει κατά την εξέταση του αιτήματος του Λαγού.

O δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης γράφει στο Facebook σε σχέση με το αίτημα του Λαγού ότι: «Η απόρριψη του αιτήματος που υπέβαλε ο Λαγός πρέπει να διεκπεραιωθεί με τρόπο ορθό και νόμιμο.

Το αίτημα εξαίρεσης δεν έχει καμία τύχη. Η νέα σύνθεση που κατέβηκε στην έδρα θα απορρίψει το αίτημα ως αόριστο και προδήλως καταχρηστικό. Δεν προσφέρθηκε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο που να δικαιολογεί υπόνοιες μεροληψίας των τακτικών δικαστών στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Και μάλιστα ο αιτών συνήγορος, ο Πλεύρης, είπε ρητά ότι οι «υπόνοιες» αφορούν σε χρόνο ΜΕΤΑ την έκδοση της απόφασης.

Σε λίγη ώρα, η Μαρία Λεπενιώτη, η Γεθσημανή Τσουλφόγλου και ο Αντρέας Ντόκος θα ξαναλάβουν τις θέσεις τους στην έδρα».

Η απόρριψη του αιτήματος που υπέβαλε ο Λαγός πρέπει να διεκπεραιωθεί με τρόπο ορθό και νόμιμο. Το αίτημα εξαίρεσης δεν…

Gepostet von Thanasis Kampagiannis am Montag, 12. Oktober 2020

Νωρίτερα, η Μαρία Σιμιτζή Βετούλα, η πρόεδρος που ανέβηκε στη θέση της Μαρίας Λεπενιώτη είπε: «Καθίστε. Ορίστηκα να προεδρεύσω στην εκδίκαση της αίτησης εξαίρεσης και υποβάλλω κώλυμα διότι είχα διοριστεί επίκουρη ανακρίτρια στην συγκεκριμένη ανάκριση, με βάση την απόφαση της Ολομέλειας τότε, επομένως υφίσταται λόγος αποκλεισμού μου με βάση τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να ασκήσω καθήκοντα Προεδρεύουσας. Θα περιμένετε να κρίνει το κώλυμα που δηλώνω άλλη σύνθεση».

Συνέχιση της διαδικασίας 14:37 με νέα σύνθεση.Στην έδρα ανεβαίνει διαφορετική σύνθεση Δικαστηρίου με Πρόεδρο την Μαρία…

Gepostet von Golden Dawn Watch am Montag, 12. Oktober 2020

Πρακτικά όλα αυτά σημαίνουν νέα -απροσδιόριστη- καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

Προκλητικός ο Λαγός

Τις εξελίξεις σχολίασε ο καταδικασμένος για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός λέγοντας «έναν – έναν σας στέλνουμε στα σπίτια σας». Νωρίτερα, ο νέος δικηγόρος του καταδικασμένου (πρώην) χρυσαυγίτη είχε πει: «Ερχόμενος στην αίθουσα σχημάτισα την εντύπωση ότι εισέρχομαι σε δικαστήριο της Γαλλικής Επαναστάσεως, όπου υπήρχαν πλήθη.

Ελπίζω να εγγυηθείτε τη σωματική μου ακεραιότητα. Και συνέχισε: «Η Ευρωπαϊκή σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ορίζει ότι ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι να καταδικασθεί. Τα ΜΜΕ δεν επιτρέπεται να προεξοφλούν το αποτέλεσμα της δίκης. Όλα αυτά που αποτελούν νόμο του κράτους έχουν παραβιαστεί με την ανοχή του δικαστηρίου σας. Υπάρχει επηρεασμός του δικαστηρίου σας.

Έγινε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλες τις εφημερίδες τα ΜΜΕ και τα πολιτικά κόμματα. Αυτός ο επηρεασμός για μας μας δημιουργεί την εντύπωση ότι διακυβεύεται η ανεξαρτησία του δικαστηρίου σας. Τόσοι παράγοντες προσπαθούν να σας επηρεάσουν. Ελπίζω να μην επηρεαστήκατε. Απλή υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί αρκεί για να καταθέσουμε την αίτηση εξαίρεσης. Μέσα στη Βουλή αναρτήθηκαν πίνακες που έλεγαν ότι «δεν είναι αθώοι».

Η Ένωση Δικαστών και εισαγγελέων δήλωσε ικανοποιημένη για τη δίκη. Η δίκη αυτή είναι ποινική αλλά με την ανοχή σας μεταβλήθηκε σε πολιτική δίκη. Και αυτή η ανοχή σας μας δίνει την υπόνοια ότι πρόκειται περί επιδοκιμασίας. Όλες οι εφημερίδες σας επαινούν. Γράφανε ότι είστε η καλή και αδέκαστη δικαστής, αυτό δεν το αμφισβητούμε, αλλά υπάρχουν άλλοι δικαστές ανίκανοι. Ταυτόχρονα οι ίδιες εφημερίδες στρέφονται κατά της εισαγγελέως επειδή δεν συμφώνησε με την άποψη του μιντιακού κατεστημένου. Γράφουν σε ποια κελιά θα πάνε. Προεξόφλησαν ότι δεν θα έχουν αναστολή. svg%3E

Πρόκειται για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του νόμου, κλπ. Δεν είδατε τις παρανομίες, δεν κάνατε μια δήλωση. Το δικαστήριο είναι ποινικό όχι πολιτικό. Δεν δικάζεται ούτε ο φασισμός ούτε ο ναζισμός, δεν είναι ποινικές πράξεις. Αλλά δεν υπάρχει νόμος που να τα απαγορεύει. Καλύτερα να τους εκτελούσατε. Καμία σχέση με τη Νυρεμβέργη που λένε. Εδώ δεν δικάζονται άνθρωποι για πόλεμο. Εδώ δικάζονται άνθρωποι που παρανόμησαν. Η πρόταση της εισαγγελέως έχει βαρύτητα γιατί η εισαγγελέας εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Δημοσίου. Το δικαστήριο εξυπηρετεί την ιδέα της Δικαιοσύνης», είπε ο κ. Πλεύρης.

Και συνέχισε: «Υπάρχει υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί. Εγώ ήμουν από τους πρώτους που κατηγόρησα τη Χρυσή Αυγή, δεν ανήκω σε αυτούς, μου έχει επιτεθεί ο Κασιδιάρης. Δεχθήκατε μια κατάσταση που παραβιάζει ευθέως το τεκμήριο της αθωότητας, δια της ανοχής. Αυτοί είναι οι λόγοι που ζητούμε να εξαιρεθεί όλο το δικαστήριο σας πλην της εισαγγελέως. Πολιτικοποιήσατε μια ποινική δίκη. Οφείλατε να κάνετε μια δήλωση ότι εδώ δεν δικάζονται ιδέες.

Δεν μπορεί όλα τα κομματόσκυλα να κάνουν δηλώσεις ότι νίκησε η Δημοκρατία, δεν δικάστηκε η Δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή δεν μπήκε μόνη της στη Βουλή, την έστειλε ο λαός. Εγώ είμαι βέβαιος για το αποτέλεσμα αυτής της δίκης. Εκτός αν είστε Τερτσέτης και Πολυζωίδης…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Λουτράκι έγκλημα: Ταυτοποιήθηκε το δεύτερο θύμα – Που κινούνται οι έρευνες της Αστυνομίας 23

Λουτράκι έγκλημα: Ταυτοποιήθηκε το δεύτερο θύμα – Που κινούνται οι έρευνες της Αστυνομίας

Ο Δημήτρης Τάκης στο pagenews.gr 25

Ο Δημήτρης Τάκης στο pagenews.gr