σε

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η πρόταση επί των ποινών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η πρόταση επί των ποινών 9

Αντίστροφη μέτρηση για τους καταδικασθέντες για εγκληματική οργάνωση Χρυσαυγίτες, οι  οποίοι στις 11:00 θα ακούσουν την Εισαγγελέα Έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, να υποβάλει την πρότασή της για τις ποινές που θα πρέπει να επιβληθούν στον καθένα, με βάση την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών. Μετά την εισαγγελική λειτουργό ο λόγος θα δοθεί στην υπεράσπιση.

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής για κάθε ένοχο.

Πιθανολογείται πως η σημερινή διαδικασία θα εξαντληθεί με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης ώστε αύριο, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, αφού ανακοινωθούν οι ποινές το δικαστήριο να ασχοληθεί και με το ζήτημα του ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ποιοι δηλαδή θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή. Σημειώνεται πως αν το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση σε απόντα κατηγορούμενο, ο γραμματέας της έδρας θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών διατακτικό με απόσπασμα της απόφασης ώστε να διαβιβαστεί στην Αστυνομία και να μεριμνήσει για την σύλληψη του καταδικασθέντα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η πρόταση επί των ποινών 11Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η πρόταση επί των ποινών 12

Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης του Γιάννη Λαγού:

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία καθυστέρησε χτες, μετά το αίτημα που υπέβαλλε ο ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, ζητώντας την εξαίρεση της έδρας, την οποία εγκαλούσε για μεροληψία εναντίον του. Επίσης, ο πρώην Χρυσαυγίτης βουλευτής υποστήριξε ότι παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς του (και) λόγω των δηλώσεων που έκαναν πολιτικά πρόσωπα αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής πριν ακόμη αυτή ολοκληρωθεί.

Η νέα έδρα που κλήθηκε να εξετάσει το αίτημα του Λαγού για εξαίρεση των δικαστών, το απέρριψε και η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά με την Μαρία Λεπενιώτη και τους υπόλοιπους δικαστές στην έδρα. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης απόρριψης, οι υπόνοιες για επηρεασμό των δικαστών πρέπει να βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά και δυσπιστίες για την αμεροληψία και όχι υποκειμενικά, κατά την αντίληψη του αιτούντος την εξαίρεση. Την απόρριψη του αιτήματός του είχε ζητήσει και η Eισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η πρόταση επί των ποινών 14Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η πρόταση επί των ποινών 15

Η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά

Η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά εξαιρεί από κάθε ελαφρυντική περίσταση όλους τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία ΚασιδιάρηΓιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή. Οι ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια.

Kανένα ελαφρυντικό και στους: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, στους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από πέντε έως δέκα χρόνια.

Ελαφρυντικά για τους: Αναδιώτη, Τσακανίκα, Χρυσαφίτη, Αγριογιάννη, Ευγενικό, Μαρία, Παπαδόπουλο, Χατζηδάκη, Δήμο, Σκάλκο, Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Μίχο και Αρβανίτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Δήμος Αθηναίων αδέσποτα: Καλεί τους πολίτες να υιοθετήσουν ένα ζώο – «Να αλλάξουν μια ζωή» 29

Δήμος Αθηναίων αδέσποτα: Καλεί τους πολίτες να υιοθετήσουν ένα ζώο – «Να αλλάξουν μια ζωή»

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία – Πολλά τα προβλήματα σε Αττική, Κέρκυρα και Κεφαλονιά 31

Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία – Πολλά τα προβλήματα σε Αττική, Κέρκυρα και Κεφαλονιά