σε

Δικηγόρος Αιγύπτιων Αλιεργατών: «Η Χρυσή Αυγή είχε πλάτες στην Αστυνομία»

Δικηγόρος Αιγύπτιων Αλιεργατών: «Η Χρυσή Αυγή είχε πλάτες στην Αστυνομία» 7

Λίγο πριν την ανακοίνωση των ποινών για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, τα όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής και συνήγορο των Αιγύπτιων αλιεργατών, κ. Θανάση Καμπαγιάννη, η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με την ασυλία των κρατικών μηχανισμών και ιδιαιτέρως της Αστυνομίας.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Open, ένας από τους καταδικασθέντες στην δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι αστυνομικός, που αποδείχτηκε ότι ενημέρωνε τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, όταν γινόταν έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία τους.

Όπως είπε «Με στοιχειώνει ότι η συμμορία είχε πλάτες στους κρατικούς μηχανισμούς μέσα. Ένας από τους καταδικασθέντες είναι αστυνομικός που τους ενημέρωνε για τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία τους. Αστυνομικοί ενημέρωναν τους χρυσαυγίτες. Έπεφτε σύρμα μέσα από την αστυνομία».

Ο κ. Καμπαγιάννης ανέφερε ακόμα ότι η κάλυψη έφτανε μέχρι τα γραφεία της ΓΑΔΑ, καθώς όπως είπε οι χρυσαυγίτες που συνελήφθησαν μετά την δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, άλλαξαν ρούχα. Συγκεκριμένα έβγαλαν τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής που φορούσαν και πήγαν στον ανακριτή με άλλα ρούχα.

«Αυτοί που πήγαν να σκοτώσουν τους εντολείς μου άλλαξαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής μέσα στην Aστυνομία. Πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη για να γίνει κάθαρση στο σώμα και να πάνε κάποιοι αστυνομικοί επίορκοι φυλακή» τόνισε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των Αιγυπτίων ψαράδων, μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει κι η αστυνομικός που τίμησε τον όρκο της αλλά κι οι αστυνομικοί που επέτρεψαν μέσα στη ΓΑΔΑ οι δράστες να βγάλουν την μπλούζα – το στοιχείο για να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως.

Ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας κάλεσε τον κ. Καμπαγιάννη να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρει η λέξη Αστυνομία και σχολίασε: «Μη συνδέουμε αστυνομικούς με τη Χρυσή Αυγή, είναι άτοπο. Συγκεκριμένες περιπτώσεις έχουν επιληφθεί από την Αστυνομία», ενώ πρόσθεσε ότι αν υπάρχουν επίορκοι αστυνομικοί η Αστυνομία θα προχωρήσει σε αυτοκάθαρση.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καμπαγιάννη που σημείωσε ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να προχωρήσει σε μια τέτοια «αυτοκάθαρση» και ότι η κάθαρση είναι δουλειά της δικαιοσύνης που πρέπει να οδηγήσει τους Αστυνομικούς που κάλυπταν την Χρυσή Αυγή στη φυλακή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πώς είναι να μεγαλώνεις με μια τοξική μητέρα: 3 γυναίκες εξομολογούνται 21

Πώς είναι να μεγαλώνεις με μια τοξική μητέρα: 3 γυναίκες εξομολογούνται

Κορωνοϊός Ελλάδα: Και τρίτος νεκρός μέσα σε λίγες ώρες 23

Κορωνοϊός Ελλάδα: Και τρίτος νεκρός μέσα σε λίγες ώρες