σε

Δημόπουλος: «Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων»

Δημόπουλος: «Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων» 7

Στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στάθηκε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, σημειώνοντας ότι είναι ώρα να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Παράλληλα, ο κ. Δημόπουλος είπε μιλώντας στον ANT1 ότι «δεν παρατηρήθηκε ουσιαστική επιβάρυνση μετά την επιστροφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία».

Ακόμα υπογράμμισε: «Έχουμε μεγάλο θέμα στα Πανεπιστήμια», όπου σε ορισμένες σχολές δεν μπορεί να αντικατασταθεί η δια ζώσης διδασκαλία με τηλεκπαίδευση. Εκτίμησε, πάντως, πως «το εαρινό εξάμηνο θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί, έστω και με παρατάσεις εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων μέσα στο καλοκαίρι».

Ερωτηθείς σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού, αποκρίθηκε πως συνήθως οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού δεν είναι σημαντικές και δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Τόνισε πως «τα εμβόλια καλύπτουν και τη μετάλλαξη αυτή», αναφερόμενος στο στέλεχος που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία. Συμπλήρωσε, βέβαια, πως απαιτείται ιολογική επιτήρηση, ώστε να είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω έρευνες. Σε ό,τι αφορά στο χρονικό διάστημα της ανοσίας μετά τον εμβολιασμό, ο Πρύτανης ανέφερε: «Κάποιος που έχει προσβληθεί από τον ιό, οκτώ μήνες μετά διατηρεί ικανοποιητική ανοσία. Συμπεραίνουμε ότι λογικά το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με το εμβόλιο».

«Μπορεί να είναι και μεγαλύτερη», συνέχισε, «αλλά χρειάζεται παρακολούθηση». Τέλος, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει λογική σύνδεσης των θανάτων υπερηλίκων που εμβολιάστηκαν στη Νορβηγία, ούτε με το εμβόλιο ούτε με τον κορωνοϊό, αποδίδοντας τους σε παθολογικά αίτια.

Συνεδριάζει αύριο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για τα σχολεία:

Σημειώνεται ότι οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να αποφασίσουν αν θα δώσουν το «πράσινο» φως για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδειξε ξεκάθαρα πως η πρώτη προτεραιότητα είναι να χτυπήσει το κουδούνι και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αυτό που θα κρίνει την απόφαση των μελών της επιτροπής είναι η επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών.

Τις προθέσεις της κυβέρνησης να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια -μετά το άνοιγμα των Δημοτικών- έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στη Βουλή, αναφέροντας πως το θέμα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, βάζοντας έτσι τέλος στα όποια σενάρια για άνοιγμα σε άλλους τομείς πριν τα σχολεία. «Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Διαδικτυακός Διαγωνισμός Προγραμματισμού και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 21

Διαδικτυακός Διαγωνισμός Προγραμματισμού και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Κρούσματα Αττική: Υψηλά τα νούμερα στο Λεκανοπέδιο – Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι 23

Κρούσματα Αττική: Υψηλά τα νούμερα στο Λεκανοπέδιο – Τι λένε οι λοιμωξιολόγοι