σε

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Προμήθεια φαρμάκων και άλλες υπηρεσίες με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

6/11/2020

Συνταγογράφηση φαρμάκων και εξασφάλιση της τροφοδοσίας τους με τα αναγκαία φάρμακα, αιμοληψίες INR, ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες (αντικατάσταση καθετήρα, κατακλύσεις, αφαίρεση ραμμάτων και φροντίδα φρεσκχειρουργημένων), παροχή συσσιτίου και τροφοδοσία με τρόφιμα είναι μερικές από τις υπηρεσίες που θα παρέχονται  από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών,  σε όσους βρίσκονται σε δυσχερέστατη θέση στον κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο δήμος, ενισχύει το πλαίσιο στήριξης της κοινωνίας, με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που υλοποιείται από το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ), να επεκτείνεται πέραν των μόνιμων ωφελούμενων, στο σύνολο των μελών του ΚΑΠΗ, μετρώντας 13.000 άτομα..  

Ήδη, σύμφωνα με τον δήμο,  ξεκίνησε κύκλος τηλεφωνικής επαφής από στελέχη του δήμου προς 13.000 συμπολίτες μας, μέλη των ΚΑΠΗ και ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τους οποίους ενημερώνουν για τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που πρέπει να τηρούν, αλλά και για το ότι για οποιοδήποτε θέμα τους, μπορούν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους ΚΑΠΗ του δήμου. 

 «Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας και οι συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες δεν πρέπει να αισθάνονται ότι είναι μόνοι τους αλλά ότι έχουν εμάς στο πλευρό τους. Τους καλούμε να παραμείνουν στις οικίες τους και να τηρούν με αυστηρότητα τους κανόνες υγιεινής» σημειώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ενώ προσθέτει ότι ήδη συντονίζεται η ομάδα για τη διανομή τροφίμων του ΤΕΒΑ στους ωφελούμενους συνδημότες μας.

«Πρόκειται για μια μεγάλη κινητοποίηση, που γίνεται και σε αυτή τη φάση της πανδημίας, προκειμένου να καλύψουμε τις επείγουσες ανάγκες κάθε συμπολίτη μας που βρίσκεται σε δυσχερή θέση», σχολιάζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Αρίστος Γαλανός», τονίζει. 

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

TimeForGoodNews

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πρόγνωση καιρού: O Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί – Προσοχή 17

Πρόγνωση καιρού: O Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί – Προσοχή

Θεσσαλονίκη: Εστιατόριο μαγειρεύει για άστεγους και άπορους μετά το lockdown!