σε

«Dior Celebrates Greece»: Όλες οι λεπτομέρειες για το fashion show του οίκου στην Αθήνα

«Dior Celebrates Greece»: Όλες οι λεπτομέρειες για το fashion show του οίκου στην Αθήνα 9

 

Ο οίκος Dior ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει την Cruise 2022 στην Αθήνα, στις 17 Ιουνίου μέσω μιας λιτής ανακοίνωσης. Η Maria Grazia Chiuri επέλεξε τη χώρα μας θέλοντας να αποτίνει φόρο τιμής στον ιδρυτή του οίκου, Christian Dior, που 70 χρόνια πριν φωτογράφιζε τα μοντέλα με τις haute couture δημιουργίες του μπροστά από την Ακρόπολη.

«Dior Celebrates Greece»: Όλες οι λεπτομέρειες για το fashion show του οίκου στην Αθήνα 11

 Κι ενώ ο οίκος έμεινε στην ανακοίνωση, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες για τον χώρο διεξαγωγής του σόου, άρχισαν να διαρρέουν στον ελληνικό Τύπο πληροφορίες που ανέφεραν ότι η ομάδα της Chiuri είχε επισκεφτεί διάφορους χώρους ιστορικής σημασίας όπως η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, ο Ναός του Ηφαίστου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, για να καταλήξει ποιος την εξυπηρετεί. Τελικά, όπως έγινε γνωστό μέσα από τις θετικές γνωμοδοτήσεις του Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και του Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων, η πασαρέλα θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο, ενώ δόθηκε άδεια και για φωτογράφιση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Η επιβεβαίωση των ελληνικών ρεπορτάζ ήρθε και από τον Γαλλικό οίκο, που με δήλωση του στο WWD, αποκάλυψε ότι πράγματι το show της Dior για την παρουσίαση της Cruise 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τονίζοντας μάλιστα τη σχέση του και τη σημασία του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, στο ίδιο άρθρο εκπρόσωπος του Dior επιβεβαιώνει ότι ο οίκος πήρε άδεια από τις ελληνικές αρχές για φωτογράφιση στην Ακρόπολη, αλλά και σε άλλα σημεία όπως το Ωδείο του Ηρώδου Αττικού, η Αρχαία Αγορά της Αθήνας, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και του ιερό του Δία στη Νεμέα.

«Dior Celebrates Greece»: Όλες οι λεπτομέρειες για το fashion show του οίκου στην Αθήνα 12

Το show θα έχει τίτλο «Dior Celebrates Greece» και θα είναι αφιερωμένο, όπως και η η συλλογή, στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Για τη δημιουργία της συλλογής ο γαλλικός οίκος θα συνεργαστεί με Έλληνες δημιουργούς και τεχνίτες, θέλοντας έτσι να αναδείξουν το ταλέντο τους αλλά και τις παραδοσιακές τεχνικές.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govatileto.gr σας πηγαίνει παντού!

govastileto.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Η νέα beachwear collection του οίκου Dior είναι ότι ονειρευόμαστε για αυτό το καλοκαίρι 24

Η νέα beachwear collection του οίκου Dior είναι ότι ονειρευόμαστε για αυτό το καλοκαίρι

Βρες τη δύναμη μέσα σου, με την πιο αειφόρο συλλογή μαγιό της H&M 26

Βρες τη δύναμη μέσα σου, με την πιο αειφόρο συλλογή μαγιό της H&M