σε

Δίπλωμα οδήγησης: Αναστέλλονται οι εξετάσεις λόγω κορωνοϊού

Δίπλωμα οδήγησης: Αναστέλλονται οι εξετάσεις λόγω κορωνοϊού 9

Οι υποψήφιοι οδηγοί θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου προκειμένου να δώσουν εξετάσεις για το δίπλωμα. Ο κορωνοϊός βάζει «πάγο» στις διαδικασίες εκτός κάποιων εξαιρέσεων. Σύμφωνα με υπουργική απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Μετφορών και Υποδομών προβλέπεται το τι θα ισχύσει για ΙΧ, μοτοσυκλέτες αλλά και επαγγελματικές άδειες.

Έτσι, αναστέλλεται έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020 η διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων και δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς που αφορά στις μοτοσικλέτες και στα αυτοκίνητα (κατηγορίες ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β & ΒΕ) με εγκύκλιο που υπέγραψε Γιάννης Κεφαλογιάννης και αφορά διευκρινίσεις επί της ΚΥΑ 4899/06-11-2020 (ΦΕΚ Β’) για τα «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Δίπλωμα οδήγησης: Αναστέλλονται οι εξετάσεις λόγω κορωνοϊού 11Δίπλωμα οδήγησης: Αναστέλλονται οι εξετάσεις λόγω κορωνοϊού 12

Τι επιτρέπεται

Αντίθετα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών, επιτρέπεται η διενέργεια:

  • Μαθημάτων θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης υποψηφίων για την απόκτηση άδειας οδήγησης για φορτηγά και λεωφορεία (κατηγορίες C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D & DE).
  • Μαθημάτων περιοδικής κατάρτισης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) μεταφοράς εμπορευμάτων/επιβατών. Θεωρητικών εξετάσεων και δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων των ως άνω κατηγοριών.

Προϋποθέσεις Θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση ΠΕΙ.

Η διενέργεια των ανωτέρω υλοποιείται υπό την προϋπόθεση τήρησης των σχετικών μέτρων και κανόνων που έχουν οριστεί. Επιπροσθέτως, η διενέργεια των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς και των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση ΠΕΙ υλοποιείται υπό την προϋπόθεση ορισμού ενός υποψηφίου ανά εξεταστική επιτροπή.

Οι απαιτήσεις για τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου και μέγιστου αριθμού πέντε (5) εκπαιδευόμενων που ορίζονται, αφορούν στη διενέργεια μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης, μαθημάτων περιοδικής κατάρτισης ΠΕΙ και θεωρητικών εξετάσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Εμβόλιο Pfizer: Πόσο θα κοστίζει – Πού θα κατασκευάζεται 25

Εμβόλιο Pfizer: Πόσο θα κοστίζει – Πού θα κατασκευάζεται

Κρούσματα σήμερα 10/11: 2384 κρούσματα – 41 θάνατοι και 263 διασωληνωμένοι 27

Κρούσματα σήμερα 10/11: 2384 κρούσματα – 41 θάνατοι και 263 διασωληνωμένοι