σε

ΔΟΑΤΑΠ: Ανατροπές στις εξ αποστάσεως σπουδές

ΔΟΑΤΑΠ: Ανατροπές στις εξ αποστάσεως σπουδές 9

Αλλαγές ανακοίνωσε ο ΔΟΑΤΑΠ στις εξ αποστάσεως σπουδές που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους φοιτητές. Οι εξετάσεις από δω και πέρα θα γίνονται στη χώρα που έχει έδρα το πανεπιστήμιο και όχι σε εξεταστικά κέντρα στην Ελλάδα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Όπως είναι αναμενόμενο η είδηση αυτή προκαλεί ανησυχία καθώς οι φοιτητές από εδώ και πέρα θα πρέπει να ταξιδεύουν σε άλλη χώρα κάθε εξάμηνο προκειμένου να μπορέσουν να εξεταστούν στα μαθήματά τους.

ΔΟΑΤΑΠ: Ανατροπές στις εξ αποστάσεως σπουδές 11ΔΟΑΤΑΠ: Ανατροπές στις εξ αποστάσεως σπουδές 12

Ειδικότερα, ο ΔΟΤΑΠ στΙς 14 Ιουλίου ανακοίνωσε την επικαιροποίηση του πλαισίου αναγνώρισης αλλοδαπών τίτλων σπουδών που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως. Η μεγάλη ανατροπή έρχεται στον τόπο των δια ζώσης γραπτών εξετάσεων και των ομαδικών συναντήσεων,σύμφωνα με την angi.gr καθώς θα πρέπει να είναι στο εξής η έδρα του πανεπιστημίου ή οποιοδήποτε άλλο εξεταστικό κέντρο στη χώρα της έδρας του πανεπιστημίου.

Η εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση ακυρώνεται

Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οφείλουν να μεταβούν στις έδρες των εκάστοτε πανεπιστημίων της αλλοδαπής τόσο για να παρακολουθήσουν δια ζώσης πλέον τις διαλέξεις των μαθημάτων, όσο και να πραγματοποιήσουν από εκεί τις τελικές εξετάσεις των εξαμήνων τους.

Μέχρι τώρα οι σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρα για τις ομαδικές συναντήσεις και τις γραπτές εξετάσεις, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα καθώς οι περισσότεροι εργάζονται παράλληλα και οι μετακινήσεις δεν είναι καθόλου εύκολη απόφαση.

Οι πρώτες αντιδράσεις των μεταπτυχιακών φοιτητών

Ήδη έχουν προκύψει οι πρώτες αντιδράσεις από φοιτητές που μιλούν με σκληρά λόγια για την συγκεκριμένη απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ. Μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για «ταφόπλακα» για τα εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά και ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης. Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι μεγάλοι ωφελημένοι θα είναι τα κολλέγια.

«Οι εξ αποστάσεως μεταπτυχιακοί φοιτητές δε φταίνε σε τίποτα, ούτε θα πληρώσουν πάλι το μάρμαρο για να πλουτίσουν κάποιοι κολλεγιάρχες, φίλοι της κυβέρνησης στην Ελλάδα!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο φιλόλογος, μεταπτυχιακός φοιτητής Ειδικής Αγωγής Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης σε άρθρο του στο alfavita.gr.

Η απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ έχει προκαλέσει προβληματισμό εκτός από τους φοιτητές και στα αναγνωρισμένα ιδρύματα του εξωτερικού, ειδικά της Κύπρου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του avgi.gr, εξετάζουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν το θέμα.

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Τροχαίο Αργυρούπολη: Νεκρός 43χρονος – Οι συγγενείς αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες 24

Τροχαίο Αργυρούπολη: Νεκρός 43χρονος – Οι συγγενείς αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες

Μεγάλη φωτιά στην Άνδρο – Σε ετοιμότητα ο Δήμος για εκκένωση δύο οικισμών 26

Μεγάλη φωτιά στην Άνδρο – Σε ετοιμότητα ο Δήμος για εκκένωση δύο οικισμών