σε

ECDC: Χειροτερεύουν τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη με τον κορωνοϊό – Στην Ελλάδα οι μόνες «πράσινες» περιοχές

ECDC: Χειροτερεύουν τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη με τον κορωνοϊό – Στην Ελλάδα οι μόνες «πράσινες» περιοχές 7

Χειροτερεύει η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), όπως κάνει κάθε Πέμπτη.

Οι αναθεωρημένοι έγχρωμοι χάρτες του ECDC αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα στα κράτη μέλη της ΕΕ, η οποία είναι πραγματικά ανησυχητική. Όπως φαίνεται και από τα δεδομένα που αποτυπώνονται στον χάρτη που έχει να κάνει με τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 15 με 28 Ιανουαρίου, η Ελλάδα συνεχίζει να έχει το μόνο πράσινο χρώμα στην ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα στην πράσινη και περισσότερο ασφαλή ζώνη βρίσκεται η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα.

ECDC: Χειροτερεύουν τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη με τον κορωνοϊό – Στην Ελλάδα οι μόνες «πράσινες» περιοχές 9ECDC: Χειροτερεύουν τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη με τον κορωνοϊό – Στην Ελλάδα οι μόνες «πράσινες» περιοχές 10

Όμως, τα στοιχεία δεν είναι τόσο καλά για την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς αρκετά κράτη όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η βόρεια Ιταλία μεταπήδησαν από το κόκκινο χρώμα, στο σκούρο κόκκινο. Αυτό σημαίνει πως οι συγκεκριμένες χώρες έχουν πάνω από 500 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό.

Στο «πράσινο» βρίσκεται επίσης ολόκληρη η Ελλάδα όσον αφορά τον παρακάτω χάρτη με τον δείκτη θετικότητας, με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο «κίτρινο».

ECDC: Χειροτερεύουν τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη με τον κορωνοϊό – Στην Ελλάδα οι μόνες «πράσινες» περιοχές 12ECDC: Χειροτερεύουν τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη με τον κορωνοϊό – Στην Ελλάδα οι μόνες «πράσινες» περιοχές 13

Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Σε σχέση με τον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, οι περισσότερες περιοχές στη χώρα μας βρίσκονται στο πορτοκαλί χρώμα.

Όμως, η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου , των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα αλλά και ένα κομμάτι από την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο βρίσκονται στο κίτρινο χρώμα που σημαίνει πως έχουν και λιγότερα κρούσματα το τελευταίο 14ημερο.

ECDC: Χειροτερεύουν τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη με τον κορωνοϊό – Στην Ελλάδα οι μόνες «πράσινες» περιοχές 15ECDC: Χειροτερεύουν τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη με τον κορωνοϊό – Στην Ελλάδα οι μόνες «πράσινες» περιοχές 16

Την ίδια στιγμή το μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης όπως φαίνεται και στον παραπάνω χάρτη βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη που σημαίνει πως έχουν 150 ή περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Όσες περιοχές έχουν χρωματιστεί με σκούρο κόκκινο χρώμα, τότε έχουν 500 ή περισσότερα κρούσματα στον ίδιο πληθυσμό.

Να θυμίσουμε ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ορειβάτες Όλυμπος: Τους παρέσυρε χιονοστιβάδα – Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους 29

Ορειβάτες Όλυμπος: Τους παρέσυρε χιονοστιβάδα – Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους

Κρούσματα σήμερα 28/1: Στρατηγική «ακορντεόν» επιλέγει η κυβέρνηση – Τι λένε οι ειδικοί για τα μέτρα 31

Κρούσματα σήμερα 28/1: Στρατηγική «ακορντεόν» επιλέγει η κυβέρνηση – Τι λένε οι ειδικοί για τα μέτρα