σε

ECDC κορωνοϊός: Η Ελλάδα από τις λίγες «πορτοκαλί» χώρες – Ξανά η μόνη με «πράσινες» περιοχές

ECDC κορωνοϊός: Η Ελλάδα από τις λίγες «πορτοκαλί» χώρες – Ξανά η μόνη με «πράσινες» περιοχές 7

Για άλλη μια εβδομάδα η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις λίγες «πορτοκαλί» χώρες με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία που συγκεντρώνει για τον κορωνοϊό το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC). Κάθε Πέμπτη το ECDC δίνει τους χάρτες που δείχνουν την πορεία του κορωνοϊού σε ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα είναι οι μόνες «πράσινες» περιοχές σε ολόκληρη την ΕΕ, στον χάρτη που αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο από τις 8 μέχρι τις 21 Ιανουαρίου. Η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Φιλανδία είναι  οι μόνες χώρες της ΕΕ που δεν είναι στο «κόκκινο».

ECDC κορωνοϊός: Η Ελλάδα από τις λίγες «πορτοκαλί» χώρες – Ξανά η μόνη με «πράσινες» περιοχές 9ECDC κορωνοϊός: Η Ελλάδα από τις λίγες «πορτοκαλί» χώρες – Ξανά η μόνη με «πράσινες» περιοχές 10

Ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται στο «πράσινο» στον χάρτη που αφορά τον δείκτη θετικότητας ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης παραμένει στο «κίτρινο». Αυτό σημαίνει ότι σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το όριο συναγερμού του 4%.

ECDC κορωνοϊός: Η Ελλάδα από τις λίγες «πορτοκαλί» χώρες – Ξανά η μόνη με «πράσινες» περιοχές 12ECDC κορωνοϊός: Η Ελλάδα από τις λίγες «πορτοκαλί» χώρες – Ξανά η μόνη με «πράσινες» περιοχές 13

Πρέπει, βέβαια, να τονιστεί ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Δείτε όλους τους αναθεωρημένους χάρτες του ECDC πατώντας εδώ.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα «509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 150479, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5813 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46236 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 205 (70.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1050 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5570 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3286 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.  svg%3E

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πώς θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες 27

Πώς θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες

Η τότε 11χρονη αθλήτρια ιστιοπλοΐας, σήμερα σπάει τη σιωπή – «Βιασμός με όλο το νόημα» 29

Η τότε 11χρονη αθλήτρια ιστιοπλοΐας, σήμερα σπάει τη σιωπή – «Βιασμός με όλο το νόημα»