σε

Έχετε υψηλά τριγλυκερίδια; Αυτές είναι οι τροφές που καλό είναι να αποφεύγετε!

Έχετε υψηλά τριγλυκερίδια; Αυτές είναι οι τροφές που καλό είναι να αποφεύγετε! 7

Τα υψηλά τριγλυκερίδια αποτελούν παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι διατροφικές επιλογές παίζουν ρόλο στην αύξησή τους. Υιοθετήστε τις παρακάτω διατροφικές αλλαγές που προτείνει η γενικός γιατρός Melinda Retini, που θα συμβάλουν στα καλύτερα επίπεδα των λιπιδίων στον οργανισμό σας.

Έχετε υψηλά τριγλυκερίδια; Αυτές είναι οι 5 τροφές που καλό είναι να αποφεύγετε

Αμυλούχα λαχανικά

Τα λαχανικά είναι ωφέλιμα, ωστόσο όταν θέλετε να μειώσετε τα τριγλυκερίδια ορισμένες επιλογές είναι καλύτερες από τις άλλες. Μειώστε την κατανάλωση των αμυλούχων λαχανικών που περιέχουν περισσότερα σάκχαρα, όπως είναι ο αρακάς και το καλαμπόκι. Στις πιο “ασφαλείς” επιλογές περιλαμβάνονται τα σταυρανθή, το λάχανο, τα μανιτάρια, το αγγούρι και οι πιπεριές.

Τα φρούτα
Ναι, τα φρούτα είναι ωφέλιμα και μας προσφέρουν βιταμίνες και μέταλλα. Εάν όμως έχετε υψηλά τριγλυκερίδια καλό είναι να περιορίζετε την κατανάλωσή τους σε 2-3 την ημέρα. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε την μεγάλη πρόσληψη φυσικών σακχάρων. Αντίστοιχα, εάν προτιμάτε τα αποξηραμένα φρούτα, τα οποία περιέχουν συμπυκνωμένα φυσικά σάκχαρα, η ιδανική μερίδα είναι ακόμη πιο μικρή: για παράδειγμα 4 κ.σ. σταφίδες ή 2-3 βερίκοκα ή χουρμάδες.

Αλκοόλ

Δεν συμπεριλαμβάνεται στα τρόφιμα, συνοδεύει όμως συχνά το φαγητό μας. Και παρότι συχνά λέγεται πως ένα ποτήρι κρασί είναι ωφέλιμο για την καρδιά, η μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να αυξήσει τα τριγλυκερίδια στο αίμα σας. Το αλκοόλ, είτε είναι μπύρα, είτε κρασί ή πιο “σκληρά” οινοπνευματώδη, περιέχει φυσικά σάκχαρα, τα οποία, απ’ όποια πηγή κι αν προέρχονται, αποτελούν πρόβλημα. Για τον ίδιο λόγο χρειάζεται να αποφεύγετε και τα αναψυκτικά.

Καρύδα

Μπορεί η καρύδα και τα προϊόντα της να είναι trendy, για παράδειγμα το ρόφημα καρύδας ή το λάδι καρύδας, ωστόσο έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά. Εάν έχετε υψηλά τριγλυκερίδια, και έχετε περιλάβει την καρύδα στη διατροφή σας, συζητήστε με το γιατρό σας εάν θα πρέπει να την μειώσετε ή να την απορρίψετε εντελώς.

Τη ζάχαρη και το μέλι

Μπορεί να ξαφνιάζεστε που βλέπετε το μέλι στην ίδια κατηγορία με τη ζάχαρη. Στην περίπτωση όμως που έχετε υψηλά τριγλυκερίδια, τα (πιο υγιεινά) σάκχαρα που περιέχει το μέλι αυξάνουν επίσης τα επίπεδά τους. Εάν έχετε βάλει στόχο να μειώσετε τα τριγλυκερίδια στο αίμα σας, προσπαθήστε να κόψετε όλα τα γλυκαντικά, φυσικά ή μη.

www.capital.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Βικτώρια Καρύδα: Αναγνώρισε τον δολοφόνο του Γιάννη Μακρή ξεσπώντας σε λυγμούς 15

Βικτώρια Καρύδα: Αναγνώρισε τον δολοφόνο του Γιάννη Μακρή ξεσπώντας σε λυγμούς

Γνωρίστε τη μαγευτική Μασσαλία μέσα απο τα μάτια του  Jacquemus 17

Γνωρίστε τη μαγευτική Μασσαλία μέσα απο τα μάτια του Jacquemus