σε

ΕΦΚΑ: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την προκαταβολή σύνταξης

ΕΦΚΑ: Λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την προκαταβολή σύνταξης 7

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσα από την ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου Gov.gr καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr).

Παράλληλα ο e-ΕΦΚΑ σχετικά με φήμες αλλά και ερωτήματα που προέκυψαν από πολίτες, διευκρινίζει ότι η υποβολή της αίτησης προκαταβολής σύνταξης σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται επιπλέον καθυστέρηση στην εξέταση και διεκπεραίωση του συνταξιοδοτικού αιτήματος.

Αντιθέτως αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την πληρωμή των ποσών που δικαιούνται οι αιτούντες μέχρι την οριστική απονομή της σύνταξης τους.

Οι 34.000 εν αναμονή συνταξιούχοι που έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις θα αποτελέσουν την πρώτη ομάδα που θα λάβει την προκαταβολή έναντι (360 ή 384 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία του κάθε ασφαλισμένου) πριν από το Πάσχα.

Ωστόσο η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή νέων αιτήσεων καθώς υπολογίζεται ότι οι εν αναμονή συνταξιούχοι έως και έξι χρόνια ανέρχονται σε 105.000. Απλώς οι αιτήσεις από την πρώτη Απριλίου θα τεθούν σε επεξεργασία αργότερα και οι δικαιούχοι θα λάβουν τις προκαταβολές και τα αναδρομικά μετά το Πάσχα.

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ καλεί όσους πολίτες εκκρεμεί η απονομή της σύνταξης τους να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα προκαταβολής που περιλαμβάνει τόσο τη μηνιαία καταβολή ποσών καθώς και αναδρομικά ποσά που καλύπτουν το σύνολο των μηνών καθυστέρησης της απονομής.

GOOGLE NEWSΑκολουθήστε το Dikaiologitika News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Dikaiologitika.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Το stylish πανωφόρι της Gigi Hadid είναι ιδανικό για τη μεταβατική περίοδο 21

Το stylish πανωφόρι της Gigi Hadid είναι ιδανικό για τη μεταβατική περίοδο

Τα αντικείμενα που φέρνουν γρουσουζιά στο σπίτι μας σύμφωνα με το Feng Shui 23

Τα αντικείμενα που φέρνουν γρουσουζιά στο σπίτι μας σύμφωνα με το Feng Shui