σε

Εύκολα σπιτικά πτιφουράκια χωρίς μίξερ που γίνονται αφράτα, τριφτά και πολύ νόστιμα

Εύκολα σπιτικά πτιφουράκια χωρίς μίξερ που γίνονται αφράτα, τριφτά και πολύ νόστιμα 3

Πτι φουρ – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Πτι φουρ – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

– 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 200 γραμμάρια κορν φλάουρ ή νισεστέ
– 450 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό ή μισό μισό με μαργαρίνη
– 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
– 4 αυγά
– 3 βανίλιες
– 1/2 κ.γ.αλάτι
– 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– Σοκολάτα λιωμένη, τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή και μαρμελάδα ή πραλίνα για την γέμιση

Εύκολα σπιτικά πτιφουράκια χωρίς μίξερ που γίνονται αφράτα, τριφτά και πολύ νόστιμα 5

Πτι φουρ – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Λιώνουμε το βούτυρο τόσο, ώστε να μαλακώσει πολύ, αλλά χωρίς να λιώσει και να γίνει καυτό.
– Σε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες και μ’ένα σύρμα ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
– Προσθέτουμε ένα ένα τ αυγά ανακατεύοντας.
– Ενώνουμε το αλεύρι, με το κορν φλάουρ, το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνουμε μέσα στο χτυπημένο βούτυρο ανακατεύοντας με τα χέρια.
– Θα έχουμε ένα πολύ μαλακό ζυμάρι.
– Βάζουμε το ζυμάρι μέσα σε κορνέ με μύτη αστεράκι.
– Αν δεν έχουμε κορνέ χρησιμοποιώ μια γερή σακούλα τροφίμων και κόβουμε την άκρη με ένα ψαλίδι.
– Δεν θα έχουν σχέδιο τα πτιφουράκια αλλά η γεύση θα είναι ίδια.
– Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε στους 180 γύρω στα 12 λεπτά.
– Μην τα κάνετε πολύ χοντρά γιατί φουσκώνουν λίγο και επίσης θα τα ενώσουμε με μαρμελάδα οπότε θα γίνουν πολύ ογκώδη
– Αφού κρυώσουν τα ενώνω όπως είπαμε με μαρμελάδα βερίκοκο ή ότι μας αρέσει και βουτάμε την μισή επιφάνεια σε λιωμένη σοκολάτα και αμέσως μέσα σε τρούφα.
– Μπορούμε να τα αφήσουμε και μόνο με την σοκολάτα.
– Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολα και μετά τα διατηρουμε σε τάπερ ή σκεπασμένα με μεμβράνη.
– Όσο κάθονται παίρνουν την απαραίτητη υγρασία από την μαρμελάδα και γίνονται ακόμα πιο νόστιμα
– Άν δεν έχουμε μπέικιν χρησιμοποιούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

enimerotiko.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Φούρνος μικροκυμάτων: Ο έξυπνος τρόπος για να τον καθαρίσετε χωρίς καθόλου τρίψιμο 17

Φούρνος μικροκυμάτων: Ο έξυπνος τρόπος για να τον καθαρίσετε χωρίς καθόλου τρίψιμο

Φοιτητές ενοίκια: Πως θα κινηθεί φέτος η αγορά 19

Φοιτητές ενοίκια: Πως θα κινηθεί φέτος η αγορά