σε

“Εγώ είμαι η φωνή μου”: Σεμινάριο από τη Μάρω Θεοδωράκη

“Εγώ είμαι η φωνή μου”: Σεμινάριο από τη Μάρω Θεοδωράκη 5

3/1/2021

Το διαδραστικό σεμινάριο αγωγής λόγου και φωνητικής με εισηγήτρια την Μάρω Θεοδωράκη έχει σαν στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες σε μια πρώτη γνωριμία με το πιο σημαντικό μέσο της ανθρώπινης επικοινωνίας , την φωνή.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τον όγκο, την χροιά και την έκταση της φωνής τους , να γνωρίσουν την χρήση του διαφράγματος, να αναγνωρίσουν τις φωνητικές τους ικανότητες , να πειραματιστούν με τις βασικές αρχές της εκφοράς του λόγου και να εστιάσουν στην δυναμική των αναπνοών.

Η ομιλία στο κοινό , το άγχος μιας διάλεξης , η σημασία της αυτοπεποίθησης στην εκφορά του λόγου , ο έλεγχος της έντασης κι η βελτίωση της εκφραστικότητας της φωνής είναι ακόμα κάποια από τα βασικά θέματα που θα μελετηθούν. Στο τέλος του σεμιναρίου θα γίνει αναφορά στα φωνητικά σφάλματα και στην υγιεινή των φωνητικών χορδών .

Το σεμινάριο περιλαμβάνει ασκήσεις αναπνοών, διαφραγματικές ασκήσεις , ασκήσεις τοποθέτησης φωνής και φωνολογικά παιχνίδια που εστιάζουν στην ακουστική εκπαίδευση και την εκφορά του λόγου.

Στις τέσσερις δίωρες συναντήσεις μας θα προσεγγίσουμε τα παρακάτω :

Πρώτη συνάντηση: Αναπνοή –η σημασία της να αναπνοής στον λόγο και στην επικοινωνία – η διαχείριση του λόγου μέσα από προτεινόμενες ασκήσεις αναπνοής – συνειδητή αναπνοή – τα 3 βασικά levels έντασης και τονικότητας – τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φωνής.

Δεύτερη συνάντηση: Εκφορά των φωνηέντων και των συμφώνων – η σημασία του συμφώνου Ρ, ρ στη ροή του λόγου – ο φόβος της έκθεση και η επίδρασή του στον τρόπο ομιλίας – η έλλειψη παραγωγικού λόγου και τα αποτελέσματα αυτής – ο ρυθμός στην παραγωγή του λόγου.

Τρίτη συνάντηση: Η εκφορά του Σ, σ και η ιδιαίτερη σημασία του – προπόνηση σε κάθε σύμφωνο χωριστά – τα σημεία στίξης στην διατύπωση και στην εκφορά του λόγου – βασικοί κανόνες προφοράς της ελληνική γλώσσας- πρακτική εξάσκηση πάνω σε κείμενα.

Τέταρτη συνάντηση: η έλλειψη επικοινωνιακής ταυτότητας σε μια ορθή ομιλία – το συναίσθημα και η αξία του μέσα στον λόγο – tips για τον εκπαιδευτικό , τον ηθοποιό , τον δημόσιο ομιλητή ,τον νομικό , τον λογοθεραπευτή – πρακτική εξάσκηση πάνω σε κείμενα – αποφυγή φωνητικών ασθενειών.

Info

• Από 9 Ιανουαρίου 2021 και και για 4 συνεχόμενα Σάββατα έως 30/1/2021, 17:00-19:00

• Το σύνολο των διδακτικών ωρών είναι 8 (4 δίωρα)

• Κόστος συμμετοχής 90€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

• 10% έκπτωση για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων

• Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: 2168096448 – [email protected]

• Διοργάνωση: Εργαστήρι θεάτρου Καταπactή (Κορομηλά 19 – Ν. Κόσμος), www.katapacti.gr

• Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσα από την εφαρμογή Zoom

• Λόγω του περιορισμένου αριθμού των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

“Εγώ είμαι η φωνή μου”: Σεμινάριο από τη Μάρω Θεοδωράκη 7

TimeForGoodNews

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πέθανε ο Τηλέμαχος Τσιλιγκίρης

Πολιτική Ακεραιότητα Online. Tone from the top με ανοιχτά δεδομένα 20

Πολιτική Ακεραιότητα Online. Tone from the top με ανοιχτά δεδομένα