σε

Eισιτήριο στα Κέντρα Υγείας: 20 ευρώ θα πληρώνουν οι τουρίστες που θα τα επισκέπτονται

Eισιτήριο στα Κέντρα Υγείας: 20 ευρώ θα πληρώνουν οι τουρίστες που θα τα επισκέπτονται 9

Το υπουργείο Υγείας με διάταξη που προώθησε στο νομοσχέδιο για τον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), το οποίο υπερψηφίστηκε την Πέμπτη αλλάζει τα δεδομένα όπως τα ξέραμε, για τη δημόσια υγεία. Ειδικότερα, μπαίνει τέλος στις δωρεάν υπηρεσίες στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τους τουρίστες και τους μη μόνιμους κατοίκους της χώρας. Πλέον από εδώ και στο εξής με τη νέα διάταξη οι τουρίστες θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν εισιτήριο 20 ευρώ στα Κέντρα Υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία, στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και σε άλλες δομές επείγουσας ιατρικής.

Eισιτήριο στα Κέντρα Υγείας: 20 ευρώ θα πληρώνουν οι τουρίστες που θα τα επισκέπτονται 11Eισιτήριο στα Κέντρα Υγείας: 20 ευρώ θα πληρώνουν οι τουρίστες που θα τα επισκέπτονται 12

Σκοπός της εν λόγω διάταξης είναι να συγκεντρωθούν κονδύλια

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδιώκει με τη συγκεκριμένη τροπολογία να συγκεντρώσει σημαντικά κονδύλια, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τα οποία θα ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας. Η διάταξη προβλέπει την επέκταση Νόμου του 2017, που περιέγραφε αποζημίωση μόνο για τα νοσοκομεία από τους τουρίστες και τους μη μόνιμους κατοίκους της χώρας μας… «σε όλες τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επείγουσας ιατρικής περίθαλψης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό».

Όπως προβλέπει η τροπολογία, «καθιερώνεται η ελάχιστη αποζημίωση του δημόσιου συστήματος για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε μη μόνιμους κατοίκους της Ελλάδος σε δομές παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και επείγουσες ιατρικής περίθαλψης, δηλαδή κέντρα υγείας υγειονομικών περιφερειών, τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τμήματα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείων». Η εν λόγω διάταξη δεν επηρεάζει τις πρόσθετες παροχές ασθένειας σε είδος όπως εξετάσεις αίματος, απεικονιστικές κ.λπ., οι οποίες θα συνεχίσουν να κοστολογούνται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις και διαδικασίες.

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός Καβάλα: Συναγερμός στην περιοχή – Εντοπίστηκαν 24 κρούσματα σε εργοστάσιο 26

Κορωνοϊός Καβάλα: Συναγερμός στην περιοχή – Εντοπίστηκαν 24 κρούσματα σε εργοστάσιο

Στο νοσοκομείο η Μαίρη Χρονοπούλου 28

Στο νοσοκομείο η Μαίρη Χρονοπούλου