σε

Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο – Νέο μήνυμα από το 112

Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο – Νέο μήνυμα από το 112 5

Μήνυμα από το 112 εστάλη και στους κατοίκους της Αναβύσσου έτσι ώστε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή. Το μήνυμα ζητά από τους πολίτες, αν είναι στην Ανάβυσσο, να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα από τη λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου. Θυμίζουμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από τη Φέριζα και κατευθύνεται προς το παραλιακό μέτωπο. Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν αφάνταστα τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των κατοίκων που έχουν «ριχτεί» στη μάχη με τις φλόγες.

Δείτε το μήνυμα του 112

Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο – Νέο μήνυμα από το 112 7Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο – Νέο μήνυμα από το 112 8

Σύμφωνα με τον Δήμο Σαρωνικού, εκκενώνονται, λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς, εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους.

ΕΠΕΙΓΟΝΛόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους.

Gepostet von Δήμος Σαρωνικού am Mittwoch, 9. September 2020

Τονίζουμε ότι ο Δήμος Σαρωνικού έχει μπει ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως ενημέρωσε και ο ίδιος ο Δήμος στο Facebook. O Δήμος έχει αποστείλει το αίτημα και στην κυβέρνηση, συγκεκριμένα στο υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και στην Περιφέρεια Αττικής.

Gepostet von Δήμος Σαρωνικού am Mittwoch, 9. September 2020

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Στη λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα)

– Στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα).

– Στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).

Δείτε φωτογραφίες από τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των κατοίκων με αντίπαλο τις φλόγες

Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο – Νέο μήνυμα από το 112 10Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο – Νέο μήνυμα από το 112 11Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο – Νέο μήνυμα από το 112 13Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο – Νέο μήνυμα από το 112 14Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο – Νέο μήνυμα από το 112 16Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο – Νέο μήνυμα από το 112 17Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο – Νέο μήνυμα από το 112 19Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο – Νέο μήνυμα από το 112 20Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο – Νέο μήνυμα από το 112 22Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο – Νέο μήνυμα από το 112 23

Ήδη, έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα και Όλυμπος, καθώς και το οικοτροφείο «Αργώ» με 30 παιδιά. Έχουν καεί σπίτια, ενώ η φωτιά κατευθύνεται με ταχύτητα προς την Ανάβυσσο. Για εφιαλτική κατάσταση κάνουν λόγο όσοι βρίσκονται στην περιοχή. Συνεχώς ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Νωρίτερα, προειδοποίηση και εντολή να εκκενώσουν τους οικισμούς «Άγιος Παντελεήμονας» και «Άρης Σαρωνίδας» εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112. Σε μήνυμα που εστάλη σε κατοίκους, η Γενική Γραμματεία τούς καλεί να εκκενώσουν τώρα τους παραπάνω οικισμούς για προληπτικούς λόγους και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Δείτε το πρώτο μήνυμα του 112

Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο – Νέο μήνυμα από το 112 25Εκκενώστε τώρα την Ανάβυσσο – Νέο μήνυμα από το 112 26

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Μόρια: Σε αυτά τα στρατόπεδα θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες 39

Μόρια: Σε αυτά τα στρατόπεδα θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες

Φωτιές τώρα: Πύρινα μέτωπα και σε Ηλεία, Μεσσηνία και Άνδρο 41

Φωτιές τώρα: Πύρινα μέτωπα και σε Ηλεία, Μεσσηνία και Άνδρο