σε

Εκκλησία στην Εύβοια: Ανακοίνωσε ότι θα κάνει Ανάσταση τα μεσάνυχτα

Εκκλησία στην Εύβοια: Ανακοίνωσε ότι θα κάνει Ανάσταση τα μεσάνυχτα 5

Εκκλησία στην Εύβοια ανακοίνωσε ότι δεν θα κάνει την Ανάσταση στις 21:00, όπως ορίζουν τα μέτρα, αλλά τα μεσάνυχτα, όπως είχαμε συνηθίσει και τα προηούμενα χρόνια. Να σημειώσουμε ότι το Άγιο Φως θα φτάσει στην Αθήνα στις 18:00 το απόγευμα, με επικεφαλής της αποστολής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Βλάση που ταξίδεψε στα Ιεροσόλυμα.

Πιο συγκεκριμένα αναφορικά με τη συγκεκριμένη εκκλησία στον Δήμο Κύμης στην Εύβοια έχει ανακοινώσει στους πιστούς ότι θα τελέσει τη λειτουργία της Ανάστασης τα μεσάνυχτα και όχι στις 21:00 το βράδυ, όπως έχει αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος. Σύμφωνα με το evima.gr, πρόκειται για τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στους Ανδρονιάνους του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ο οποίος ανακοίνωσε την παραπάνω απόφαση με το πρόγραμμα των λειτουργιών, το οποίο έχει τοιχοκολληθεί και στον ναό.

Εκκλησία στην Εύβοια: Ανακοίνωσε ότι θα κάνει Ανάσταση τα μεσάνυχταΕκκλησία στην Εύβοια: Ανακοίνωσε ότι θα κάνει Ανάσταση τα μεσάνυχτα

Εκκλησία στην Εύβοια: Ανακοίνωσε ότι θα κάνει Ανάσταση τα μεσάνυχτα

Πώς θα γίνουν οι λειτουργίες σήμερα

Οι πιστοί που θα θελήσουν να παρευρεθούν στις εκκλησίες για να ακούσουν το «Χριστός Ανέστη» πρέπει να έχουν υπόψη πως φέτος οι καμπάνες της Ανάσταση θα χτυπήσουν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και συγκεκριμένα στις 21:00 το βράδυ.

Πρέπει να σημειιωθεί ότι για όλες τις ακολουθίες του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Οσον αφορά στην Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6 στο 13033, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Σημειώνεται πως μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 22:00 μέχρι τις 5:00, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει στις 23:00.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κρούσματα σήμερα 1/5: Έφτασαν τα 1.391 20

Κρούσματα σήμερα 1/5: Έφτασαν τα 1.391

Υπόθεση Φουρθιώτη: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες – Αναμένεται η απόφαση 22

Υπόθεση Φουρθιώτη: Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες – Αναμένεται η απόφαση