σε

Εκκλησίες lockdown: Έτσι θα λειτουργήσουν από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου

Εκκλησίες lockdown: Έτσι θα λειτουργήσουν από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 7

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το πρωί της Πέμπτης (11/2) για όλη την Αττική ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.  Οι αυστηροί περιορισμοί αφορούν όλον τον Νομό και όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, μεταξύ αυτών, και τις εκκλησίες.

Συγκεκριμένα τονίζεται ότι από αύριο και έως τις 28 Φεβρουαρίου:

Η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Σε θρησκευτικές τελετές όπως γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού/ών λειτουργού/ών και του αναγκαίου προσωπικού και έως εννέα ατόμων».

Εκκλησίες lockdown: Έτσι θα λειτουργήσουν από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 9Εκκλησίες lockdown: Έτσι θα λειτουργήσουν από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 10

Στην εξειδίκευση των μέτρων o κ. Χαρδαλιάς, εξήγησε ότι η απόφαση για το σκληρό lockdown στη Αττική ελήφθη εξαιτίας δύο δεδομένων: της αύξησης των νοσηλειών και των μεταλλάξεων του ιού. «Η βεντάλια των περιορισμών ανοίγει και κλείνει ανάλογα με το επίπεδο συναγερμού». Σημειώνεται, ότι από αύριο στις 6:00 το πρωί  ισχύει για όλη την Αττική:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους.
  • Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 το πρωί τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση θα είναι σε ισχύ από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί.
  • Τις υπόλοιπες ώρες, οι μετακινήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με τη χρήση SMS για τους 6 λόγους που όλοι γνωρίζουμε.

Επίσης τονίζεται ότι δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο:

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται με τη χρήση του κωδικού 6 που αφορά στην ατομική άσκηση. «Θέλω να τονίσω ότι αξιολογήθηκε ως μέτρο και τελικά δεν απαγορεύονται. Πρώτον διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο στην εφαρμογή του και στον έλεγχό του και δεύτερον διότι αυτό θα ήταν μια ταξική επιλογή σε βάρος των συμπολιτών μας που ζουν σε πυκνοκατοικημένες ή λιγότερο προνομιούχες περιοχές χωρίς άμεση δυνατότητα πρόσβασης σε χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής. Είναι σημαντικό μέσα σε αυτούς τους περιορισμούς που τίθενται στην καθημερινότητα όλων μας, να υπάρχει η δυνατότητα της αναψυχής τηρώντας όμως πάντα αυστηρά τους κανόνες αποστάσεων και ατομικής προστασίας. Συστήνουμε λοιπόν οι μετακινήσεις να γίνονται με μέτρο και κατά το δυνατόν κοντά στον τόπο κατοικίας, αλλά τονίζουμε ότι δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Lockdown στην Αττική: Με τηλε-εκπαίδευση η λειτουργία όλων των σχολείων 23

Lockdown στην Αττική: Με τηλε-εκπαίδευση η λειτουργία όλων των σχολείων

Καταστήματα Αττική: Πώς θα λειτουργούν στο lockdown 25

Καταστήματα Αττική: Πώς θα λειτουργούν στο lockdown