σε

ΕΚΠΑ: Φωτογραφίες και βίντεο από την παρέμβαση φοιτητών

ΕΚΠΑ: Φωτογραφίες και βίντεο από την παρέμβαση φοιτητών 7

Καταγγελίες – καταπέλτη από φοιτήτριες  του ΕΚΠΑ στο τμήμα των ΜΜΕ που ισχυρίζονται πως καθηγητής της σχολής τους ζητούσε φωτογραφίες τους για να τις περάσει στο μάθημά του, ενώ τον κατηγορούν και για σεξιστική συμπεριφορά.

ΕΚΠΑ: Φωτογραφίες και βίντεο από την παρέμβαση φοιτητών 9ΕΚΠΑ: Φωτογραφίες και βίντεο από την παρέμβαση φοιτητών 10

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν συγκεντρωθεί, ο καθηγητής παρενοχλούσε σεξουαλικά τις φοιτήτριες και τους έκανε ανήθικες προτάσεις για να ενδώσουν, προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά τους.

Με τις πρώτες καταγγελίες να έρχονται στο φως από το προηγούμενο έτος, ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος ζητάει την απομάκρυνση του εν λόγω καθηγητή από τη σχολή. Ήδη έχει ξεκινήσει ΕΔΕ σχετικά με τη δράση του καθηγητή.

ΕΚΠΑ: Φωτογραφίες και βίντεο από την παρέμβαση φοιτητών 12ΕΚΠΑ: Φωτογραφίες και βίντεο από την παρέμβαση φοιτητών 13

Οι εν λόγω καταγγελίες φοιτητριών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου πραγματοποίησαν παρέμβαση στον υπεύθυνο του Τμήματος και ζήτησαν την απομάκρυνση του εν λόγω καθηγητή. 

ΕΚΠΑ: Φωτογραφίες και βίντεο από την παρέμβαση φοιτητών 15ΕΚΠΑ: Φωτογραφίες και βίντεο από την παρέμβαση φοιτητών 16ΕΚΠΑ: Φωτογραφίες και βίντεο από την παρέμβαση φοιτητών 18ΕΚΠΑ: Φωτογραφίες και βίντεο από την παρέμβαση φοιτητών 19

ΕΚΠΑ: Οι αποκαλύψεις των φοιτητριών

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, μίλησαν το πρωί η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη και η Ιωάννα Καρδούλια, φοιτήτρια του Τμήματος, περιγράφοντας την υπόθεση, αλλά και το τι ζητά οι Φοιτητικός Σύλλογος.

«Η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή. Πρόκειται για καθηγητή του Τμήματος, ο οποίος ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο, δηλαδή γυμνές. Ωστόσο, οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια της ΕΔΕ, δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις», αναφέρει αρχικά η κ. Γεωργακοπούλου και εξηγεί ότι ορισμένες καταγγελίες αφορούν ακόμα και «αντιδεοντολογική συμπεριφορά, τόσο απέναντι σε φοιτητές -περιπτώσεις bullying- όσο και απέναντι σε καθηγητές», ενώ όπως υπογράμμισε «η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο Πειθαρχικό».

Σε ερώτηση για το πόσο καιρό συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά, η απόφοιτη του Τμήματος, σημείωσε ότι «από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, υπάρχουν καταγγελίες που αυτά που περιγράφουν έγιναν μέχρι και πριν δέκα χρόνια», ενώ, όπως είπε, «η ΕΔΕ ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια, που υπήρξαν και οι έγγραφες καταγγελίες».

Σύμφωνα με την κ. Καρδούλια, «στο πλαίσιο εργασίας έχει σχολιάσει ακόμα και το μπούστο φοιτήτριας», ενώ όπως τόνισε «το να δώσει φοιτήτρια φωτογραφία τέτοιου περιεχομένου ήταν προαπαιτούμενο για να περάσει το μάθημα», με την κ. Γεωργακοπούλου να συμπληρώνει ότι «στο πλαίσιο άσκησης ζήτησε από φοιτήτριες τέτοιες φωτογραφίες».

Οι φοιτήτριες, τέλος, έκλεισαν λέγοντας «ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις φοιτήτριες που κατήγγειλαν τέτοια περιστατικά και σε όσους κατήγγειλαν περιστατικά bullying και σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και σε όσους -φοιτητές και καθηγητές- που δεν φοβήθηκαν ούτε στιγμή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για το αγοράκι που σκοτώθηκε σε βόθρο 33

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για το αγοράκι που σκοτώθηκε σε βόθρο

ΕΚΠΑ: Σάλος με καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 35

ΕΚΠΑ: Σάλος με καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση