σε

Έλενα Ακρίτα: Εκτός Facebook για 30 μέρες

Έλενα Ακρίτα: Εκτός Facebook για 30 μέρες 7

Το Facebook επέβαλλε περιορισμό χρήσηςγια ένα μήνα στην Έλενα Ακρίτα. Ο λόγος από ότι φαίνεται είναι ένα σχόλιο που είχε κάνει η γνωστή δημοσιογράφος. Την είδηση αυτή γνωστοποίησε ο γνωστός μουσικός και φίλος της, Σταμάτης Κραουνάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σταμάτης Κραουνάκης ανακοίνωσε το εξής «Ωραία λοιπον 30 μέρες το facebook αφαιρεί το λόγο από την Elena Akrita κατόπιν παρεμβάσεως άθλιων. Είμαστε εδώ πάρα πολλοι 30 μέρες να αναρτούμε για λογαριασμό της. Γιατι Ετσι».

Έλενα Ακρίτα: Εκτός Facebook για 30 μέρες 9
Έλενα Ακρίτα: Εκτός Facebook για 30 μέρες 10

Η ανάρτηση του Σταμάτη Κραουνάκη

Η αιτιολογία της απόφασης του Facebook

To Facebook για να αιτιολογήσει την κίνησή του ανέφερε το εξής: «Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε ή να σχολιάσετε για 30 ημέρες. Αυτό συμβαίνει επειδή δημοσιεύσατε παλαιότερα κάτι που δεν ακολουθούσε τους Όρους της κοινότητάς μας. Αυτό το σχόλιο παραβιάζει τους όρους μας σε ό,τι αφορά την παρενόχληση και τον εκφοβισμό και γι’ αυτό μπορείτε να το δείτε μόνο εσείς».

Σύμφωνα με το μέσο, ο λόγος που η Έλενα Ακρίτα αποκλείστηκε είναι η απάντησή της σε υβριστικό σχόλιο. Αλλά και ότι το σχόλιο αυτό δεν ακολουθούσε τους όρους που έχει θέσει το δίκτυο.

Έλενα Ακρίτα: Εκτός Facebook για 30 μέρες 12
Έλενα Ακρίτα: Εκτός Facebook για 30 μέρες 13

Παρόμοιο συμβάν είχε γίνει και με την είδηση για τον Κουφοντίνα

Σημειώνεται ότι το Facebook βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής όταν κατέβαζε αναρτήσεις χρηστών που εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, όχι γιατί υποστήριζαν τον ίδιο αλλά γιατι ζητούσαν να εφαρμοστεί ο νόμος. Το Facebook κατέβασε αναρτήσεις και προφίλ ακόμη και νομικών και δημοσιογράφων αλλά και του γιου του, Έκτορα Κουφοντίνα.

Όμως, το αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης και αυτό που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ήταν όταν την πρώτη ημέρα του Μαρτίου επαγγελματίες φωτορεπόρτερ που χρησιμοποιούν το facebook ως μέσο προβολής της δουλειάς τους, είδαν μέσα σε λίγα λεπτά τις φωτογραφίες τους να εξαφανίζονται γιατί “παραβίασαν τους όρους της κοινότητας”. Υπενθυμίζεται ότι τότε είχαν ακολουθήσει σφοδρές αντιδράσεις στο Facebook, ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και μετά από μερικές ώρες το μέσο επέστρεψε τις αναρτήσεις στα προφίλ εκείνων που τις είχαν κάνει.

Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Τα καλύτερα χρώματα για να βάψετε το γραφείο σας στο σπίτι σύμφωνα με τους ψυχολόγους 28

Τα καλύτερα χρώματα για να βάψετε το γραφείο σας στο σπίτι σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Η νέα it bag του οίκου Louis Vuitton που λατρεύουν οι celebrities 30

Η νέα it bag του οίκου Louis Vuitton που λατρεύουν οι celebrities