σε

Ελένη Γιαμαρέλλου: Πότε θα μειωθούν οι διασωληνωμένοι

Ελένη Γιαμαρέλλου: Πότε θα μειωθούν οι διασωληνωμένοι 5

Η Ελένη Γιαμαρέλλου και ο Γιώργος Ατσαλάκης μίλησαν στην ΕΡΤ σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι χθες είχαμε 3.089 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 81 θανάτους και νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων με 809 ανθρώπους να δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Η ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας στο ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και ο καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Συνδέσεις» της δημόσιας τηλεόρασης.

Η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ότι με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα παρατηρείται μία μικρή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα στην Αττική όπου ζει παραπάνω από το 50% του γενικού πληθυσμού. Αυτή μπορεί να οδηγήσει και στη μείωση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία. Η καθηγήτρια προέβλεψε ότι τον Μάιο θα δούμε μείωση στον αριθμό των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ, ενώ ο δείκτης μετάδοσης του ιού, τουλάχιστον στην Αττική, φαίνεται πως σταθεροποιείται στο 1.

Ελένη Γιαμαρέλλου: Πότε θα μειωθούν οι διασωληνωμένοιΕλένη Γιαμαρέλλου: Πότε θα μειωθούν οι διασωληνωμένοι

Ελένη Γιαμαρέλλου: Πότε θα μειωθούν οι διασωληνωμένοι

Σε σχέση με το Πάσχα και τη δυνατότητα μετακίνησης στη περιφέρεια, η κ. Γιαμαρέλλου σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αποφασίσουν αυτή την Παρασκευή, που πραγματοποιείται η εβδομαδιαία σύσκεψη, δεδομένου ότι τα στοιχεία μεταβάλλονται και δεν έχουμε ακόμα την πολυπόθητη μείωση στους δείκτες που ανέφερε νωρίτερα. «Μπορεί να έχουμε νέα για το Πάσχα το Σάββατο του Λαζάρου, θα το δούμε αυτό», είπε η ειδικός.

Ηκαθηγήτρια μίλησε και για τα self tests αναφέροντας πως η χρήση τους είναι για να επαναλαμβάνονται κάθε 48 ώρες, πράγμα που δεν είναι τόσο εύκολο να εξασφαλιστεί, για να μπορέσουμε να μετακινηθούμε το Πάσχα. Σχετικά με τα θέματα που θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση των ειδικών του υπουργείου Υγείας θα είναι κυρίως τα αποτελέσματα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και οι πιθανότητες για λοιπές μετακινήσεις εντός των ημερών των γιορτών.

Η εκτίμηση του Γιώργου Ατσαλάκη για το περαιτέρω άνοιγμα δρστηριοτήτων

Ο Γιώργος Ατσαλάκης μέσα από μια έρευνα που πραγματοποίησε, μελετώντας το μοντέλο του Ισραήλ, αναφέρει πως θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε ένα ευρύτερο σταδιακό άνοιγμα εφόσον εμβολιαστεί το 27% του πληθυσμού.

Την εκτίμηση αυτή τη στηρίζει στα πολλά και εμπεριστατωμένα δεδομένα που υπάρχουν μέσα από τη μελέτη των επιδημιολογικών στοιχείων και της επιχείρησης εμβολιασμού στο Ισραήλ. Με βάση αυτά τα στοιχεία οι ειδικοί μπορούν να κάνουν εκτιμήσεις για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στη χώρα μας και να συζητήσουν πιθανά σενάρια.

«Ακολουθώντας τον προγραμματισμένο ρυθμό των εμβολιασμών θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τους εντυπωσιακούς ρυθμούς μειώσεων στους περιορισμούς που ακολούθησε το Ισραήλ», τόνισε ο κ. Ατσαλάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κρούσματα σήμερα 15/4: Το Πάσχα στο χωριό διχάζει τους ειδικούς 20

Κρούσματα σήμερα 15/4: Το Πάσχα στο χωριό διχάζει τους ειδικούς

my.gov.gr: Οι πολίτες αποκτούν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στη θυρίδα τους στο gov.gr 22

my.gov.gr: Οι πολίτες αποκτούν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στη θυρίδα τους στο gov.gr