σε

Ελλάδα κορωνοϊός: Ανησυχία με τα κρούσματα στην Αττική – Όλα κρίνονται τις επόμενες 10 ημέρες

Ελλάδα κορωνοϊός: Ανησυχία με τα κρούσματα στην Αττική – Όλα κρίνονται τις επόμενες 10 ημέρες 9

Από τα 346 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη (22 Σεπτεμβρίο) από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα 210 εντοπίζονται στην Αττική, αριθμός που συνεχίζει να προβληματίζει αν και πότε θα αποδώσουν τα νέα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί ένα lockdown, παρότι ο Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαίωσε πως η ελληνική οικονομία το αντέχει.

Αυτά τα νούμερα σημαίνουν πως στο «κόκκινο» βρίσκεται για μια ακόμα ημέρα η Αττική, με τον Γκίκα Μαγιορκίνη να τονίζει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας ότι η επίδραση των νέων μέτρων θα εκτιμηθεί προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. «Υπάρχει η λογική της αποφυγής των όποιων οριζόντιων μέτρων και εφαρμογή στοχευμένων παρεμβάσεων ανάλογα με το προφίλ που παρουσιάζει η επιδημία με έμφαση σε μέτρα τοπικού χαρακτήρα», προσέθεσε.

Ελλάδα κορωνοϊός: Ανησυχία με τα κρούσματα στην Αττική – Όλα κρίνονται τις επόμενες 10 ημέρες 11Ελλάδα κορωνοϊός: Ανησυχία με τα κρούσματα στην Αττική – Όλα κρίνονται τις επόμενες 10 ημέρες 12

«Μεγάλο ρόλο παίζει η προτεραιοποίηση των κοινωνικοοικονομικών δραστηριοτήτων, λαμβάνοντας συγχρόνως την αναμενόμενη απόδοση τους στον περιορισμό της επιδημίας», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας. Ο καθηγητής επικαλέστηκε τον Αμερικάνο λοιμωξιολόγο Άντονι Φάουτσι που είπε ότι οι περιοχές με μεγάλο επιδημικό φορτίο έχουν τις εξής επιλογές: είτε να κλείσουν τα μπαρ είτε να κλείσουν τα σχολεία. Υπάρχουν προτεραιότητες που λαμβάνονται και θα συνεχίσουν να λαμβάνονται.

Επιβεβαιώνεται όμως, για μια ακόμη ημέρα, μετά από το επιδημιολογικό δελτίο των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο συναγερμός των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών για την Αττική. Με το λεκανοπέδιο να μετρά και σήμερα 210 κρούσματα, είναι η δεύτερη φορά μέσα στον Σεπτέμβριο που ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού ξεπερνά τα 200. Και η περαιτέρω κλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων παραμένει στον άμεσο επιχειρησιακό σχεδιασμό των αρμοδίων, και μάλιστα με τοπικού χαρακτήρα μέτρα.

Ελλάδα κορωνοϊός: Ανησυχία με τα κρούσματα στην Αττική – Όλα κρίνονται τις επόμενες 10 ημέρες 14Ελλάδα κορωνοϊός: Ανησυχία με τα κρούσματα στην Αττική – Όλα κρίνονται τις επόμενες 10 ημέρες 15

Κρίσιμο διάστημα είναι οι επόμενες 10 ημέρες, όπως διευκρίνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Τρίτης στο υπουργείο Υγείας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, την ώρα που ο αριθμός των 346 κρουσμάτων κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν στην επικράτεια είναι ο τρίτος υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί μέσα στον φορτωμένο επιδημιολογικό Σεπτέμβριο, μιας και έχουν καταγραφεί 453 χθες και 372 πριν από 11 ημέρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Παράταση στα επιδόματα 534 και 300 ευρώ – Μέχρι πότε οι αιτήσεις στο myBusinessSupport (ΚΥΑ)

Έξαλλος ο Νίκος Ορφανός με τον Νίκο Χαρδαλιά – Είστε σίγουρος ότι γνωρίζετε τι κάνετε; 29

Έξαλλος ο Νίκος Ορφανός με τον Νίκο Χαρδαλιά – Είστε σίγουρος ότι γνωρίζετε τι κάνετε;