σε

Ελλάδα κορωνοϊός: Η νεολαία θα μεταδώσει πιο γρήγορα τον ιό [vid]

Ελλάδα κορωνοϊός: Η νεολαία θα μεταδώσει πιο γρήγορα τον ιό [vid] 5

Η διαρκής αύξηση των κρουσμάτων έχει θορυβήσει την επιστημονική κοινότητα με αποτέλεσμα οι ειδικοί να προσπαθούν να συμβουλέψουν για το γενικότερο καλό.

Πιο συγκεκριμένα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. Υποστήριξε πως οι νέοι θα μεταδώσουν πολύ πιο γρήγορα τον ιό ανάμεσά τους και τόνισε ότι «καλό θα ήταν να περνάνε καλά με συγκεκριμένους φίλους, να είναι 5 έως 10 αλλά να είναι οι ίδιοι κάθε ημέρα».

Αναφέρθηκε, δε, και στα αυξημένα κρούσματα στην Αττική, στο κέντρο της Αθήνας και τις Δυτικές περιοχές. «Σε όλα τα μέρη του κόσμου παρατηρείτε ότι ο κορωνοϊός πλήττει μειονότητες και χαμηλότερες κοινωνοοικονομικές τάξεις. Ευτυχώς, στη χώρα μας έχουμε υγειονομική κάλυψε σε όλους. Όμως είναι γεγονός ότι όταν κάποιος έχει χαμηλό εισόδημα και έχει να διαλέξει τα προς το ζην ή τη μάσκα θα διαλέξει το πρώτο, ενώ απαιτείται σίγουρα η παρουσία του στη δουλειά. Θα θυσιάσει κάποιος την προσωπική του υγεία για να επιβιώσει».

Ελλάδα κορωνοϊός: Η νεολαία θα μεταδώσει πιο γρήγορα τον ιό [vid] 7Ελλάδα κορωνοϊός: Η νεολαία θα μεταδώσει πιο γρήγορα τον ιό [vid] 8

«Η μάσκα πρέπει να γίνει μόδα στη νεολαία» , σημείωσε η κα Λινού και συνέχισε λέγοντας το εξής: «Θα είμαι πιο ήσυχη όταν πειστούν οι νέοι να φορούν μάσκα. Επίσης, καλό θα ήταν να περνάνε καλά με συγκεκριμένους φίλους, να είναι 5 έως 10 αλλά να είναι οι ίδιοι κάθε ημέρα», ενώ δήλωσε ότι είναι θέμα κουλτούρας για τους νέους να αποφεύγουν τον συνωστισμό.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την Τετάρτη 29 Ιουλίου

Η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό με τα δεδομένα έως την Τετάρτη 29 Ιουλίου, έχει ως εξής: «Ανακοινώνουμε 57 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4336, εκ των οποίων το 54.4% αφορά άνδρες. 1212 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2157 (49.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Νοσηλεύονται 8 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/ και ηλικία 70 ετών και άνω».

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Προσφυγικό: 175 αιτούντες άσυλο αναχωρούν σήμερα για Γερμανία 21

Προσφυγικό: 175 αιτούντες άσυλο αναχωρούν σήμερα για Γερμανία

Φλερτ στις διακοπές Die Welt: Η σεξουαλική επανάσταση του 1968 ξεκίνησε από τα καμάκια της Ρόδου 23

Φλερτ στις διακοπές Die Welt: Η σεξουαλική επανάσταση του 1968 ξεκίνησε από τα καμάκια της Ρόδου