σε

Εμβολιασμοί 60 – 64: Ξεκινούν σήμερα με το εμβόλιο της AstraZeneca

Εμβολιασμοί 60 – 64: Ξεκινούν σήμερα με το εμβόλιο της AstraZeneca 5

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για τις ηλικίες 60 – 64, με το εμβόλιο της Astra Zeneca στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη οι εμβολισμοί για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές) και για τα άτομα άνω των 75 ετών με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna.

Ανάπτυξη δύο παράλληλων εμβολιαστικών συστημάτων:

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν αναπτυχθεί δύο παράλληλα συστήματα. Το ένα διενεργεί εμβολιασμούς στις ηλικίες από 75 και άνω και το δεύτερο σύστημα είναι τα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία θα διενεργούν εμβολιασμούς αποκλειστικά και μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca στις ηλικίες κάτω των 64 ετών. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, όπως και άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πήραν την απόφαση να χορηγήσουν το σκεύασμα της AstraZeneca και της Οξφόρδης σε άτομα ηλικίας 18 ως 64 ετών, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για μεγαλύτερες ηλικίες.  Υπενθυμίζεται, ότι το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 12 εβδομάδες.

Εμβολιασμοί 60 – 64: Ξεκινούν σήμερα με το εμβόλιο της AstraZeneca 7Εμβολιασμοί 60 – 64: Ξεκινούν σήμερα με το εμβόλιο της AstraZeneca 8

Διευκρινίζεται ότι τα δυο παράλληλα συστήματα δεν θα διασταυρώνονται. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πολίτης που ανήκει στην κατηγορία 60-64 θα μπορεί να κλείνει ραντεβού μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία διενεργούν εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca και όχι στα εμβολιαστικά κέντρα των υπόλοιπων κατηγοριών. Αναλόγως, και οι πολίτες των άλλων κατηγοριών δεν θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα που διενεργούν εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ενεργοποιούνται σήμερα δύο μεγάλοι εμβολιαστικοί σταθμοί:

Σε μια προσπάθεια να προχωρήσει η διαδικασία των εμβολιασμών στη χώρα πιο γρήγορα και χωρίς προβλήματα, ενεργοποιείται από σήμερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τμήμα των δύο μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων, που λειτουργούν στη HELEXPO και στη Διεθνή Έκθεση στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα ο εμβολιαστικός σταθμός στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργήσουν 96 εμβολιαστικά κέντρα.

Η δυναμικότητα του για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 5.760 εμβολιασμοί τη μέρα και 150.000 το μήνα. Χτες ενεργοποιήθηκαν 48 εμβολιαστικά κέντρα. Το ωράριο λειτουργίας του σταθμού θα είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 έως 20:00.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ηλίας Μόσιαλος: Δεν έχει αποδειχθεί ο συσχετισμός των εμβολίων και του συνδρόμου Guillain-Barré 22

Ηλίας Μόσιαλος: Δεν έχει αποδειχθεί ο συσχετισμός των εμβολίων και του συνδρόμου Guillain-Barré

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Στα λευκά η Αττική – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί 24

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Στα λευκά η Αττική – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί