σε

Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60 – 64

Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60 – 64 7

Συνεχίζεται στη χώρα η διαδικασία του εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορωνοϊού. Σήμερα, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 60 έως 64 ετών. Όσοι ανήκουν στην κατηγορία αυτή θα είναι και οι πρώτοι που θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca. Πρόκειται για 45.000 που έχουν ήδη φτάσει στην Ελλάδα, με τη χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος να ξεκινά την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, θα δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα που θα αφορά αποκλειστικά εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, διαδικασία που θα κινείται παράλληλα με το σύστημα εμβολιασμών που ήδη έχει δρομολογηθεί.

Όσοι πολίτες ανήκουν στην ομάδα από 60-64 ετών θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μόνο για το εμβόλιο της ΑstraZeneca σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα. Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε το «ok» για την έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca στα τέλη Ιανουαρίου, ωστόσο, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες περιορίζουν τη χρήση του μόνο στα άτομα κάτω των 65 ετών, λόγω έλλειψης επαρκών δεδομένων για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας στις κλινικές δοκιμές. Το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 12 εβδομάδες. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο των αντισωμάτων που επιτυγχάνονται με τον εμβολιασμό.

Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα και για τα ραντεβού εμβολιασμών των 75-79

Επίσης, από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει να λειτουργεί και η πλατφόρμα για ραντεβού για τον εμβολιασμό σε πολίτες 75-79 ετών. Και γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα, στόχος είναι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στις 15 Φεβρουαρίου, παράλληλα με τις ηλικίες 60-64.

Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60 – 64 9Εμβολιασμοί: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60 – 64 10

Οι πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν μπορούν να κλείσουν ραντεβού με τους εξής παρακάτω τρόπους:

  • Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.
  • Απευθείας από τους πολίτες με την είσοδό τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.
  • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ, ή να φέρει φωτοτυπία τους.
  • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο. Οι αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.

Σημειώνεται ότι ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας:

  • Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή.
  • Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Δικαστήρια Αττική: Έτσι θα λειτουργήσουν στο lockdown 24

Δικαστήρια Αττική: Έτσι θα λειτουργήσουν στο lockdown

ΠΟΥ: Προβληματισμός για την επίδραση των μεταλλάξεων στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων 26

ΠΟΥ: Προβληματισμός για την επίδραση των μεταλλάξεων στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων