σε

Εμβολιασμοί: Κανένα θέμα με τα ραντεβού που έχουν ήδη προγραμματιστεί

Εμβολιασμοί: Κανένα θέμα με τα ραντεβού που έχουν ήδη προγραμματιστεί 7

Τα ραντεβού των εμβολίων που έχουν ήδη προγραμματιστεί ισχύουν κανονικά. Αυτό διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Μάλιστα, υπογράμμισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 πως «η διαδικασία εμβολιασμού είναι εύκολη, απλή και γρήγορη με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συμμετοχής».

Αναφερόμενος στην χαμηλή ροή των εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο κ. Πιερρακάκης, σημείωσε ότι πρέπει να εξασφαλιστούν περισσότερα εμβόλια.

Ειδικά για τα μηνύματα στο 13033, ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει μια αύξηση στην κίνηση κατά 13%. Τόνισε για άλλη μια φορά, πως δεν παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, δεν υπάρχει η δυνατότητα να δουν ποιος στέλνει τα μηνύματα. Ενώ όπως εξήγησε, η φιλοσοφία των μηνυμάτων είναι όπως το απλό έγγραφο μετακίνησης. «Πετάμε τα προσωπικά δεδομένα κοιτάμε μόνο τον όγκο, δηλαδή πόσα στέλνονται ανά ημέρα», σημείωσε και πρόσθεσε πώς «έχει μια λογική αυτοπεριορισμού, δεν έχει τη λογική κοιτάζει το κράτος να δει τι κάνεις». Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για «κόφτη» μηνυμάτων.

Μιλώντας για την ψηφιοποίηση του κράτους, ο κ. Πιερρακάκης, εξήγησε ότι η πανδημία οδήγησε τις όποιες εκκρεμότητες σε αναγκαιότητα. «Με εξαίρεση τα μέτρα της πανδημίας όλα τα άλλα ήταν εξαρχής στο πρόγραμμα, αυτό που έγινε εν μέσω της πανδημίας είναι να επιταχυνθεί η ψηφιοποίηση», σημείωσε. Τον Μάρτιο, στην πλατφόρμα του gov.gr υπήρχαν 501 υπηρεσίες, όπως είπε, ενώ πλέον οι υπηρεσίες του δημοσίου είναι 1100 και αναμένεται να αυξηθούν.

Εμβολιασμοί: Κανένα θέμα με τα ραντεβού που έχουν ήδη προγραμματιστεί 9Εμβολιασμοί: Κανένα θέμα με τα ραντεβού που έχουν ήδη προγραμματιστεί 10

Λίγο αργότερα για το ίδιο ζήτημα, αυτό των εμβολιασμών, μίλησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάνοντας ειδική μνεία στο σχέδιο εμβολιασμού στο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι «όσα εμβόλια έρχονται στην πατρίδα μας, τόσα θα γίνονται. Και μάλιστα η Ελλάδα και ο Καναδάς είναι από τις χώρες που έχουν σήμερα να επιδείξουν μία πολύ θετική στατιστική και αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι έχουμε ελάχιστες συνολικές απώλειες εμβολίων».

Για το ζήτημα με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δόσεων που έχει προκύψει μεταξύ των εταιρειών και της Κομισιόν είπε: «Χαίρομαι διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισάκουσε τις παροτρύνσεις πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και διαπραγματεύεται πια πιο σκληρά, πιο αποφασιστικά, πιο αυστηρά, με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής εμβολίων. Οι εταιρείες αυτές πρέπει να καταλάβουν ότι στον βαθμό που έχει χρησιμοποιηθεί ευρωπαϊκό χρήμα για την έρευνα παραγωγής αυτών των εμβολίων πρέπει να τιμήσουν τα συμβόλαια τα οποία έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στο δρόμο οι φοιτητές κατά της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια 24

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στο δρόμο οι φοιτητές κατά της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια

Παπαδήμα: Έχω ακούσει δύο φορές πως αν μιλήσω θα με βρουν σε χαντάκι 26

Παπαδήμα: Έχω ακούσει δύο φορές πως αν μιλήσω θα με βρουν σε χαντάκι