σε

Εμβολιασμοί κορωνοϊός: Σε εστίαση και τουρισμό οι επόμενοι εμβολιασμοί μετά τους 60άρηδες

Εμβολιασμοί κορωνοϊός: Σε εστίαση και τουρισμό οι επόμενοι εμβολιασμοί μετά τους 60άρηδες 5

Το σενάριο να εμβολιαστούν συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες αμέσως, μετά την ολοκλήρωση των εμβολιασμών για τα άτομα άνω των 60 φαίνεται να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Κυριακάτικου Τύπου, όπου τονίζεται πως η πρόταση βρίσκεται στο τραπέζι.

Εμβολιασμοί κορωνοϊός: Σε εστίαση και τουρισμό οι επόμενοι εμβολιασμοί μετά τους 60άρηδες 7Εμβολιασμοί κορωνοϊός: Σε εστίαση και τουρισμό οι επόμενοι εμβολιασμοί μετά τους 60άρηδες 8Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός είχε ο ίδιος κάνει μία νύξη προς αυτή την κατεύθυνση στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ όπου είχε δηλώσει πως «από τον Μάιο και μετά θα πρέπει να δούμε ποιες προτεραιότητες πλέον θα βάλουμε. Εκεί οι προτεραιότητες δεν είναι υγειονομικές. Τώρα οι προτεραιότητες -και θέλω να το τονίσω αυτό- είναι αμιγώς υγειονομικές. Δεν παρεμβαίνουμε καθόλου ό,τι μας λέει η επιτροπή κάνουμε. Όταν όμως θα έχουμε λύσει το ζήτημα των ευάλωτων τότε ενδεχομένως να υπεισέλθουν άλλοι παράγοντες πιο πολιτικοί ή πιο οικονομικοί».

Σύμφωνα με την Καθημερινή οι κλάδοι που θα επιλεγούν καθώς οι εργαζόμενοι  σε αυτούς έρχονται σε επαφή με πολύ και διαφορετικό κόσμο είναι οι εξής: εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, ντελίβερι, μέσα μαζικής μεταφοράς, εκπαιδευτικοί και δικαστικοί, χωρίς να είναι μέχρι στιγμή γνωστή η σειρά. Από την άλλη εάν μέχρι το καλοκαίρι υπάρχει μεγάλη επάρκεια στα εμβόλια τότε πιθανώς να μη χρειαστεί να γίνει κάποια επιλογή.

Εμβολιασμοί κορωνοϊός: Σε εστίαση και τουρισμό οι επόμενοι εμβολιασμοί μετά τους 60άρηδες 10Εμβολιασμοί κορωνοϊός: Σε εστίαση και τουρισμό οι επόμενοι εμβολιασμοί μετά τους 60άρηδες 11

Διπλή μάσκα

Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις για τις συγκεκριμένες επιλογές ενδεχομένως να αργήσουν, το μέτρο το οποίο φαίνεται πιο κοντά από όλα στην θέσπισή του είναι αυτός της διπλής μάσκας. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος δήλωσε πως «έχει αρχίσει και συζητιέται το θέμα της διπλής μάσκας και όχι μόνο στους κλειστούς χώρους, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και λοιπά. Σε αυτούς τους χώρους μια πιο έξυπνη τακτική στη χρήση μάσκας συζητιέται και παγκοσμίως. Θα μπορούσε λοιπόν να συστήσει κανείς τη χρήση αυτής της λεγόμενης διπλής μάσκας, μια χειρουργική μάσκα από μέσα και απ’ έξω μια υφασμάτινη, ούτως ώστε να καλύπτει πλήρως και να εμποδίσει την είσοδο των σταγονιδίων. Σε αυτούς τους κλειστούς χώρους η χρήση τέτοιου είδους μάσκας είναι χρήσιμη και προφυλάσσει σε ένα ποσοστό. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να ελαττώσουμε την πιθανότητα μετάδοσης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κακοκαιρία Μήδεια: Το σχέδιο του ΑΔΜΗΕ για την αποφυγή ενδεχόμενων μπλακ άουτ 25

Κακοκαιρία Μήδεια: Το σχέδιο του ΑΔΜΗΕ για την αποφυγή ενδεχόμενων μπλακ άουτ

Κακοκαιρία Γιάννενα: Χωρίς νερό για 24 ώρες η πόλη – Ποιος ο λόγος 27

Κακοκαιρία Γιάννενα: Χωρίς νερό για 24 ώρες η πόλη – Ποιος ο λόγος