σε

Εμβολιασμοί κορωνοϊού: Αλαλούμ με τα εμβολιαστικά κέντρα – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Εμβολιασμοί κορωνοϊού: Αλαλούμ με τα εμβολιαστικά κέντρα – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ 7

Τα πάνω κάτω έχουν φέρει οι αλλαγές στη διαδικασία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού. Τα νοσοκομεία μετατρέπονται αιφνιδιαστικά σε κέντρα εμβολιασμού ενώ ταυτόχρονα επεκτείνεται η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων των νοσοκομείων και σε ώρες και ημέρες. Όλα αυτά την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα και οι εισαγωγές. 

Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Όπως καταγγέλλει:

«Τα νοσοκομεία με το εργασιακά εξουθενωμένο, λειψό προσωπικό καλούνται να εμβολιάσουν το γενικό πληθυσμό. Δηλαδή να κάνουν και πρωτοβάθμια περίθαλψη εν αναμονή του τρίτου κύματος της πανδημίας. Ο σχεδιασμός για τα νοσοκομεία ήταν να λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά τους κέντρα για λίγες ημέρες και να εμβολιάσουν μόνο τους υγειονομικούς. Γι’ αυτό και στήθηκαν σε χώρους πρόχειρα που λειτουργούν άλλα τμήματα. Κυρίως σε τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Με την συνέχιση της λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων δεν μπορούν να λειτουργήσουν εξωτερικά ιατρεία ή άλλα τμήματα στα οποία στήθηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα και να επανέλθουν τα νοσοκομεία σε μια φυσιολογική λειτουργία. Ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Για το σκοπό αυτό σχεδιάστηκαν 1.018 εμβολιαστικά κέντρα στη πρωτοβάθμια περίθαλψη προκειμένου να είναι κοντά στους κατοίκους για να μην ταλαιπωρούνται σε μεγάλες αποστάσεις για να εμβολιαστούν. Μάλιστα, υπήρξαν αποφάσεις του υπουργείου Υγείας για μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομεία προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Και ξαφνικά αλλάζει ο σχεδιασμός. Προφανώς γιατί δεν ετοιμάστηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα στη πρωτοβάθμια. Ταυτόχρονα επεκτείνουν τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων των νοσοκομείων και σε ώρες και ημέρες. Πού θα βρεθεί προσωπικό να τα λειτουργήσουν 12ωρο κάθε ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα; Ο συνωστισμός θα είναι απίστευτος στα νοσοκομεία την ώρα που απαγορεύεται το επισκεπτήριο για την αποφυγή της διασποράς του ιού».

Εμβολιασμοί κορωνοϊού: Αλαλούμ με τα εμβολιαστικά κέντρα – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ 9Εμβολιασμοί κορωνοϊού: Αλαλούμ με τα εμβολιαστικά κέντρα – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ 10

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζει ότι εξαιρέθηκαν από εμβολιαστικά κέντρα τα ειδικά νοσοκομεία προφορικά. Ψυχιατρικά και Αντικαρκινικά. «Όμως έχουν κλεισθεί εκατοντάδες ραντεβού σε ηλικιωμένους να προσέλθουν σε αυτά τα νοσοκομεία να εμβολιαστούν. Για παράδειγμα στο «Δρομοκαΐτειο» έχουν κλεισθεί 45 ραντεβού για εμβολιασμό την ημέρα, για όλες τις ημέρες και Κυριακές μέχρι και τον Φεβρουάριο. Σε όλους αυτούς τους εκατοντάδες πολίτες θα πρέπει να φροντίσουν να ενημερωθούν για το νοσοκομείο που θα εμβολιαστούν. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση εμβολιασμού φαίνεται ακόμη ότι θα εμβολιαστούν στο «Δρομοκαΐτειο» και τα άλλα ειδικά νοσοκομεία. Επίσης, από τη Δευτέρα (18/1) κλείστηκαν ραντεβού ανά δεκαπέντε λεπτά σε υπεργηρούς πολίτες να εμβολιαστούν. Τις ίδιες ώρες σε πολλά νοσοκομεία υπάρχουν ραντεβού κλεισμένα για τη πρώτη δόση σε υγειονομικό προσωπικό. Και βέβαια σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων υπάρχουν κλεισμένα ραντεβού από τέλος της άλλης εβδομάδος για τη δεύτερη δόση του εμβολίου».

Εμβολιασμοί κορωνοϊού: Αλαλούμ με τα εμβολιαστικά κέντρα – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ 12Εμβολιασμοί κορωνοϊού: Αλαλούμ με τα εμβολιαστικά κέντρα – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ 13

Σημειώνεται ότι η κατάσταση αυτή επικρατεί την ώρα που αυξάνονται οι εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού στα νοσοκομεία. Χθες στο «Αττικό» εισήχθησαν 18 ασθενείς με κορωνοϊό από τους μισούς που εισάγονταν σε προηγούμενες εφημερίες. Την Δευτέρα (11/1) στο «Γεννηματάς» εισήχθησαν 8 ασθενείς με κορωνοϊό από 2-3 που εισάγονταν σε προηγούμενες εφημερίες. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Πάτρα νέα: Ανησυχητικά τα στοιχεία από την διασπορά των Χριστουγέννων 27

Πάτρα νέα: Ανησυχητικά τα στοιχεία από την διασπορά των Χριστουγέννων

Έλεγχοι για κορωνοϊό: Πάνω από 1.490 παραβάσεις και 20 συλλήψεις για παράβαση των μέτρων 29

Έλεγχοι για κορωνοϊό: Πάνω από 1.490 παραβάσεις και 20 συλλήψεις για παράβαση των μέτρων