σε

Εμβόλιο: Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Γιαννάκου για τη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα

Εμβόλιο: Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Γιαννάκου για τη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα 7

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με τη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα που παρέλυσε μετά που έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή τη δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου για τη 40χρονη νοσηλεύτρια.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διακριβωθεί αν έχει τελεστεί από τον κ. Γιαννάκο το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, αφού πριν αποφανθούν οι γιατροί δήλωσε βέβαιος πως η παράλυση της γυναίκας αποτελεί παρενέργεια του εμβολίου. Να σημειώσουμε ότι η γυναίκα παρέλυσε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά μένει να αποδειχθεί γιατί συνέβη κάτι τέτοιο.

Η δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

«Εχουν παραλύσει τα κάτω άκρα της», δήλωσε στο Open TV και στην «Ωρα Ελλάδος» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ενώ το επιβεβαίωσε και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

«Ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας. Εχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί ξεκάθαρα, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί» τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Παράλληλα ανέφερε: «Έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, κι αμέσως μετά τη δεύτερη δόση ανέβασε πυρετό, είχε αφόρητους πόνους, ένιωσε παραλυσία και πήγε στο νοσοκομείο, όπως μου είπε ύστερα από επικοινωνία που είχα μαζί της».
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης επιβεβαιώνει την ύπαρξη του περιστατικού, όμως οι γιατροί δεν έχουν πει ξεκάθαρα αν είναι παρενέργεια του εμβολίου. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Μετά τη δόση του δεύτερου εμβολίου, η συνάδελφός μου, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι, παρουσίασε πυρετό, μυαλγίες, όμως την χτύπησε ακόμα περισσότερο και υπέστη παράλυση κάτω άκρων. Της χορηγείται η κατάλληλη αγωγή. Είναι μάχιμη, δουλεύει 17 χρόνια στην πρώτη γραμμή, χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα. Είναι τρίτη-τέταρτη μέρα σήμερα», είπε η πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου, μιλώντας στο Open TV.

«Η νοσηλεύτρια αυτή τη στιγμή δεν περπατά, παρακολουθείται από τον θεράποντα ιατρό, είναι μια σοβαρή παρενέργεια του εμβολίου και πρέπει η εταιρεία να το δει με τους αρμόδιους και να αναλάβει το οικονομικό κόστος», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Εθελοντική αιμοδοσία στις 14 Φεβρουαρίου από τον Δήμο Αθηναίων 21

Εθελοντική αιμοδοσία στις 14 Φεβρουαρίου από τον Δήμο Αθηναίων

Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Μάσκες παντού! Κινούμενες μάσκες από τη Σύρο 23

Δήμος Σύρου-Ερμούπολης: Μάσκες παντού! Κινούμενες μάσκες από τη Σύρο