σε

Έγγραφα για ελιές: Τι χρειάζομαι κατά τη διάρκεια του lockdown

Έγγραφα για ελιές: Τι χρειάζομαι κατά τη διάρκεια του lockdown 5

Σε lockdown μπαίνει από αύριο η χώρα, με πολλούς πολίτες να αναρωτιούνται πως θα μετακινηθούν για να μαζέψουν τις ελιές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό και έδωσε διευκρινήσεις.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, επιτρέπεται η μετακίνηση για συγκομιδή αγροτικών προϊόντων. Ο ιδιοκτήτης σε έλεγχο των αρχών πρέπει να επιδείξει το Ε9 και ο εργαζόμενος την φόρμα εργασίας.

Επίσης, ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε πως ο γονέας θα μπορεί να μεταφέρει με το ΙΧ το παιδί του για να καταταγεί στον στρατό. Σημείωσε, δε, ότι για αυτές τις 3 εβδομάδες δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια. Επίσης, τα στάδια θα μείνουν ανοιχτά για να αθλούνται οι πολίτες, αλλά επιτρέπονται μόνο 3 άτομα μαζί.

Τονίζεται ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών, με εξαίρεση τους 4 λόγους που αναφέρονται παρακάτω. Για τη επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας απαιτείται αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας Ε1 ή Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται από τον ιστότοπο www.aade.gr. Η μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας λοιπόν, επιτρέπεται μόνο για:

  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών
  • επαγγελματικούς λόγους
  • λόγους υγείας

Έγγραφα για ελιές: Τι χρειάζομαι κατά τη διάρκεια του lockdown 7Έγγραφα για ελιές: Τι χρειάζομαι κατά τη διάρκεια του lockdown 8

Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας από 21:00 έως 05:00 το πρωίQ

Εν τω μεταξύ, φαίνεται πως δεν ισχύει από το πρωί του Σαββάτου (7 Νοεμβρίου), στις 06:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 έως 05:00, σύμφωνα με ό,τι διευκρινίζουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τον περιορισμό της επιδημίας του ιού. Στο διάστημα αυτό θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο με την αποστολή SMS στο 13033 ή με τη συμπλήρωση της φόρμας κατ’ εξαίρεση μετακίνησης που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση (σύμφωνα με το υπόδειγμα), σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ για τους ακόλουθους και μόνο λόγους:

  • Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 1.
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. Σε αυτή την περίπτωση στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 2.
  • Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης, καθώς και μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή ηλεκτρονική συναλλαγή. Για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 3.
  • Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις (παροχή βοήθειας, μεταφορά συζύγου ή συγγενούς στην εργασία του και συνοδεία μαθητή), αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 4.
  • Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπεται από τον νόμο ή για μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στις περιπτώσεις αυτές στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 5.
  • Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2)άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5)μέτρου. Επίσης μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Στις περιπτώσεις αυτές, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Νεκροί κορωνοϊός Ελλάδα: Έξι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες 21

Νεκροί κορωνοϊός Ελλάδα: Έξι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες

Απίστευτο μποτιλιάρισμα λόγω καραντίνας: Έξοδος σαν… 15γουστος 23

Απίστευτο μποτιλιάρισμα λόγω καραντίνας: Έξοδος σαν… 15γουστος