σε

ΕΟΔΥ rapid test: Πού θα βρεθούν σήμερα και αύριο τα κινητά κλιμάκια του οργανισμού

ΕΟΔΥ rapid test: Πού θα βρεθούν σήμερα και αύριο τα κινητά κλιμάκια του οργανισμού 9

Ακατάπαυστα πραγματοποιεί rapid test ο ΕΟΔΥ. Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Νοεμβρίου κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) θα πραγματοποιήσουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through), σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα οι έλεγχοι θα γίνουν στις ακόλουθες περιοχές της χώρας:

  • Κάλυμνος: 21-22/11, Λιμάνι Καλύμνου στην Ποθιά, 10:00-14:00
  • Ρόδος: 21/11, Parking Αθλητικού Κέντρου Καλλιπάτειρα, 09:30-13:30
  • Καστοριά: 22/11, Λεωφόρος Κύκνων 31, 09:30-13:30

ΕΟΔΥ rapid test: Πού θα βρεθούν σήμερα και αύριο τα κινητά κλιμάκια του οργανισμού 11ΕΟΔΥ rapid test: Πού θα βρεθούν σήμερα και αύριο τα κινητά κλιμάκια του οργανισμού 12

Την Παρασκευή, κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν συνολικά, 1.041 rapid test και βρέθηκαν 46 κρούσματα (4,41%). Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 25 άνδρες και 21 γυναίκες.

Παρατίθενται τα στοιχεία από τις σημερινές δράσεις σε ανοιχτούς χώρους ανά την Ελλάδα στις ακόλουθες περιοχές:

  • Σύρος Στην drive through δειγματοληψία στην Ερμούπολη έγιναν 280 rapid test, όπου ανευρέθηκε 1 θετικό (0,35%). Πρόκειται για άνδρα 43 ετών.
  • Ζάκυνθος Πραγματοποιήθηκαν 43 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.
  • Ξάνθη Στον εξωτερικό χώρο απέναντι από το Γήπεδο του ΑΟΞ, πλησίον της Γέφυρας του Κοσύνθου, έγιναν 130 έλεγχοι, στους οποίους βρέθηκαν 14 θετικά (10,7%). Πρόκειται για 9 άνδρες και 5 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 40 έτη.
  • Δράμα Διενεργήθηκαν 212 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test) και ανευρέθηκαν 23 κρούσματα (10,8%). Πρόκειται για 10 άνδρες και 13 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 51 έτη.
  • Λάρισα Οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν δειγματοληπτικό έλεγχο στον Δήμο Αγιάς. Διενεργήθηκαν 114 rapid test και βρέθηκαν 2 κρούσματα (1,75%). Πρόκειται για 2 άνδρες με μέση ηλικία τα 57 έτη.
  • Λαμία Πραγματοποιήθηκαν 262 rapid test, από τα οποία προέκυψαν 6 θετικά (2,29%). Πρόκειται για 3 άνδρες και 2 γυναίκες με μέση ηλικία τα 58 έτη.

ΕΟΔΥ rapid test: Πού θα βρεθούν σήμερα και αύριο τα κινητά κλιμάκια του οργανισμού 14ΕΟΔΥ rapid test: Πού θα βρεθούν σήμερα και αύριο τα κινητά κλιμάκια του οργανισμού 15

Τα περισσότερα rapid test αντιγόνου για COVID-19 (Ag-RDT) χρησιμοποιούν ως μέθοδο την ανοσοχρωματογραφία που χρησιμοποιείται συνήθως για τον έλεγχο HIV, ελονοσίας και γρίπης. Τα Ag-RDT συνήθως αποτελούνται από μια πλαστική κασέτα με θέση εισαγωγής του δείγματος (sample) και ρυθμιστικό διάλυμα (buffer). Η κασέτα αυτή περιλαμβάνει και δοκιμασία ελέγχου για την επιβεβαίωση της σωστής λειτουργίας της κασέτας (control).

Στην περίπτωση των rapidtestγια τον SARS-CoV-2, ο στόχος είναι συχνά μια πρωτεϊνη του νουκλεοκαψιδίου του ιού, που προτιμάται λόγω της σχετικής αφθονίας της. Συνήθως, όλα τα υλικά που απαιτούνται για τη διεξαγωγή της δοκιμής, συμπεριλαμβανομένων των υλικών συλλογής δειγμάτων, παρέχονται στο εμπορικό κιτ, με εξαίρεση ένα χρονόμετρο.

Μετά τη συλλογή του αναπνευστικού δείγματος και την εφαρμογή στη κασέτα, τα αποτελέσματα διαβάζονται από τον χειριστή μέσα 10 έως 30 λεπτά με ή χωρίς τη βοήθεια ενός ειδικού εξοπλισμού (reader). Η χρήση του ειδικού εξοπλισμού τυποποιεί την ερμηνεία των αποτελεσμάτων, μειώνοντας τη διακύμανση στην ερμηνεία από διαφορετικούς χειριστές.

Το δείγμα που απαιτείται από τους κατασκευαστές είναι ρινικό ή ρινοφαρυγγικό επιχρίσμα. Οι εταιρείες διεξάγουν μελέτες για την αξιολόγηση και την απόδοση εναλλακτικών τύπων δειγμάτων όπως σάλιο, στοματοφαρυγγικό έκπλυμα (γαργάρα) για τα οποία δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός διασωληνωμένοι: Ανησυχία για αύξηση τους μετά το χθεσινό ρεκόρ

Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις στη Βόρεια Ελλάδα – Ποιοι μπορούν να περάσουν τα σύνορα 27

Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Τι ισχύει για τις μετακινήσεις στη Βόρεια Ελλάδα – Ποιοι μπορούν να περάσουν τα σύνορα