σε

ΕΟΦ ανακοινώσεις: Προειδοποίηση για επικίνδυνο φάρμακο – Κυκλοφορεί μέσω ίντερνετ

ΕΟΦ ανακοινώσεις: Προειδοποίηση για επικίνδυνο φάρμακο – Κυκλοφορεί μέσω ίντερνετ 7

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) με ανακοίνωσή του προειδοποιεί τους καταναλωτές για επικίνδυνο φάρμακο που κυκλοφορεί, κατά κύριο λόγο, μέσω διαδικτύου. Η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του προϊόντος MULTILAN ACTIVE NEW. Το προϊόν, ενώ παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο όμως δεν έχει γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ, διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως φάρμακο κατά της κώφωσης.

Το MULTILAN ACTIVE NEW διακινείται διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του δεν έχει έδρα στην Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το MULTILAN ACTIVE NEW, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ».

Το επίμαχο προϊόν

ΕΟΦ ανακοινώσεις: Προειδοποίηση για επικίνδυνο φάρμακο – Κυκλοφορεί μέσω ίντερνετ 9ΕΟΦ ανακοινώσεις: Προειδοποίηση για επικίνδυνο φάρμακο – Κυκλοφορεί μέσω ίντερνετ 10

Τι είναι ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (αρχικά ΕΟΦ) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, υπαγόμενο στο Υπουργείο Υγείας. Δημιουργήθηκε το 1983 με τον Νόμο 1316. Η αποστολή του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ)  είναι, σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο, «η προώθηση και κατοχύρωση της δημόσιας υγείας δια της εξασφάλισης καταλλήλων προτύπων ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας για όλα τα προϊόντα αρμοδιότητας ΕΟΦ που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Επίσης, η εφαρμογή σχετικών ελέγχων, η επιθεώρηση και επιτήρηση της αγοράς και η παροχή πληροφοριών που θα συμβάλουν στη ασφαλή και αποτελεσματική χρήση των προϊόντων αυτών από τους πολίτες».

Για να επιτύχει τους στόχους του, ο ΕΟΦ ελέγχει:

  • Όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα, είτε προορίζονται για χρήση από ανθρώπους είτε είναι κτηνιατρικής χρήσεως
  • Όλες τις ζωοτροφές που περιέχουν φαρμακευτικά πρόσθετα και τα ίδια τα πρόσθετα των ζωωτροφών
  • Όλα τα τρόφιμα που προορίζονται για άτομα που χρειάζονται ειδική διατροφή και όλα τα συμπληρώματα διατροφής
  • Όλα τα ιατρικά βοηθήματα
  • Τα πάσης φύσεως καλλυντικά
  • Όλα τα βιοκτόνα (εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα, μυοκτόνα κτλ)
  • Όλα τα σαπούνια που περιέχουν αρωματικές και χρωστικές ύλες και τα κρεμοσάπουνα χεριών. Το απλό πράσινο και λευκό σαπούνι, όλα τα ειδικά καθαριστικά χεριών κτλ. δεν ελέγχονται από τον ΕΟΦ αλλά από το Γενικό Χημείο του Κράτους
  • Τα αρωματικά χώρου και αυτοκινήτων
  • Τα απολυμαντικά και απολυμαντικά νερού στις πισίνες

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Μόσιαλος κορωνοϊό: «Πώς θα αποφύγουμε ένα νέο καθολικό lockdown» 22

Μόσιαλος κορωνοϊό: «Πώς θα αποφύγουμε ένα νέο καθολικό lockdown»

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες από την καταστροφική πορεία του στο Ιόνιο – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες 24

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες από την καταστροφική πορεία του στο Ιόνιο – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες