σε

ΕΟΠΥΥ: Με περσινή ιατρική γνωμάτευση το επίδομα αεροθεραπείας

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ με την αρ.πρωτ. ΔΒ3Α/ΦΙΙ5(8/οικ.25696/Ι6-9-2Ο2Ο εγκύκλιο του Οργανισμού ενημερώθηκαν οι ασφαλισμένοι ότι για την αποζημίωση αεροθεραπείας σε δικαιούχους ασφαλισμένους είναι απαραίτητη μεταξύ των άλλων δικαιολογητικών και ιατρική γνωμάτε ση, από ιατρό σχετικής με την πάθηση ειδικότητας, Νοσοκομείο, νοσηλευτικού ιδρύματος σχηματισμών του ΕΣΥ, Πανεπιστημιακού, Στρατιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμβεβλημένων κλινικών Μ.Χ.Α. — Μ.Τ.Ν στην οποία να βεβαιώνεται η πάθηση και η συνέχιση της θεραπείας.

Λόγω της πανδημίας του COVlD-19 και της αποφυγής συνωστισμού στις αρμόδιες ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει τους ασφαλισμένους και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού ότι θα καταβάλλονται οι σχετικές αποζημιώσεις αεροθεραπείας με ιατρική γνωμάτευση προηγούμενου έτους.

Το επίδομα αεροθεραπείας 2020 παρέχεται στους ασφαλισμένους των ασφαλιστικών οργανισμών, εφόσον πάσχουν από φυματίωση, καρκίνο των πνευμόνων ή πνευμονοκονίαση, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου (αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση ή έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού), καθώς επίσης και οι υποβληθέντες σε μεταμόσχευση πνευμόνων, καρδιάς και ήπατος και οι πάσχοντες από πνευμονοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας 67% από πνευμονική νόσο για το χρονικό διάστημα από 1/6 έως 31/8 κάθε έτους.

Το ύψος του βοηθήματος καθορίζεται στο ποσό των 200 ευρώ. Τα αιτήματα θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2021.

Dikaiologitika.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

ΟΠΕΚΑ: Πώς θα γίνεται η εξυπηρέτηση του κοινού, νέες οδηγίες

Μετρό «Πανεπιστήμιο»: Έκλεισε ο σταθμός – Οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάσεις 15

Μετρό «Πανεπιστήμιο»: Έκλεισε ο σταθμός – Οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάσεις