σε

Επαναλειτουργία των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ σε περιοχές επιτήρησης

Επαναλειτουργία των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ σε περιοχές επιτήρησης 7

Όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ οι Διευθυντές καλούνται να λάβουν μέριμνα τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων, όσο και για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον COVID-19, όπως αυτά αναφέρονται στις σχετικές ΚΥΑ και στις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ενδεικτικά αναφέρονται:

• η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
• τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών
• οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες
• η χρήση αντισηπτικών
• οι σχολαστικοί καθαρισμοί
• οι τακτικοί αερισμοί των χώρων
• τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, κ.ά.
• οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα, οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα

Η σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία θα συνεχιστεί όπου απαιτείται και θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα διδασκαλίας, ανάλογα με τις ανάγκες των ΕΠΑ.Σ και των ειδικοτήτων.

Οι μαθητές θα μετακινούνται από και προς τη σχολή με βεβαίωση κίνησης, η οποία είναι πάγια, και παρέχεται από τον Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας. Περιέχει δε το ονοματεπώνυμο του μαθητή, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή/της μαθήτριας.

Επίσης, παρατείνεται η προληπτική αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στις εκπαιδευτικές δομές των ΙΕΚ και ΚΕΚ του ΟΑΕΔ και συνεχίζεται η υποχρεωτική διενέργεια σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας στα ΙΕΚ του Οργανισμού.

Οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία του ΟΑΕΔ συνεχίζουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία, με υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που δεν είναι συμβατή με τον βαθμό και το είδος της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης.

Dikaiologitika.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Τα SOS για τη νέα προσωρινή σύνταξη μέσω του efka.gov.gr 21

Τα SOS για τη νέα προσωρινή σύνταξη μέσω του efka.gov.gr

Παραμένουν κλειστά τα ΚΔΑΠ μέχρι την 8η Φεβρουαρίου 2021 23

Παραμένουν κλειστά τα ΚΔΑΠ μέχρι την 8η Φεβρουαρίου 2021