σε

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τώρα

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τώρα 7

Επεισόδια σημειώθηκαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας το οποίο είχε κανονισθεί για σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, το μεσημέρι, με την ΟΛΜΕ να απευθύνει κάλεσμα σε όλους.

Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 12:00 στα Προπύλαια, με τους διαδηλωτές να εκφράζουν την εναντίωσή τους «στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης» και διεκδικούν, μεταξύ άλλων, «τη διεκδίκηση μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία».

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τώρα 9Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τώρα 10

Σε εξέλιξη λοιπόν, βρίσκεται αυτή την ώρα το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Με κεντρικό σύνθημα «Ακούστε το καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω η ασφάλεια από τις σχολές» οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια κι αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Φοιτητές και εκπαιδευτικοί που στηρίζουν την κινητοποίηση, αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εν μέσω lockdown και πανδημίας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο» καταγγέλλει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν:

  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές αίθουσες, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές ανά τμήμα.
  • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ COVID στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι μετάθεση αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
  • Μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις. Ανάκληση της εγκυκλίου για αξιολόγηση μαθητών. Επανάληψη της διδαχθείσας ύλης με δια ζώσης διδασκαλίας όταν ανοίξουν τα σχολεία. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τώρα 12Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τώρα 13

Έχει κλείσει ο σταθμός του Μετρό «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»

Κλειστός είναι από τις 10.00, σήμερα το πρωί, ο σταθμός του Μετρό «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό διέρχονται κανονικά, χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός έλεγχοι: Αυξήθηκαν οι παραβάσεις το τελευταίο 24ωρο 27

Κορωνοϊός έλεγχοι: Αυξήθηκαν οι παραβάσεις το τελευταίο 24ωρο

Νομοσχέδιο για συναθροίσεις: Αυτό είναι το σχέδιο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – Πώς και πότε θα επεμβαίνει η ΕΛΑΣ 29

Νομοσχέδιο για συναθροίσεις: Αυτό είναι το σχέδιο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – Πώς και πότε θα επεμβαίνει η ΕΛΑΣ