σε

Επεισόδια τώρα στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια τώρα στο κέντρο της Αθήνας 7

Ένταση στο φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα οι διαδηλωτές ήταν συγκεντρωμένοι  στην Πλατεία Κοραή και η αστυνομία προσπάθησε να τους διαλύσει. Εκείνοι αντέδρασαν με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ προχώρησαν ρίψη χημικών και χρήση του Αίαντα για απώθηση των διαδηλωτών με ρίψη νερού.

To φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας διεξάγεται ως αντίδραση στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και έχει ως κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία».

Επεισόδια τώρα στο κέντρο της Αθήνας 9Επεισόδια τώρα στο κέντρο της Αθήνας 10

Σημειώνεται ότι αποφάσεις για την κινητοποίηση στα Προπύλαια έχουν πάρει οι Σύλλογοι των σχολών: Φυσικό ΕΚΠΑ, Οικονομικό ΕΚΠΑ, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Μεταλλειολόγοι Μηχανικοί ΕΜΠ, Γεωπονικό. Αντίστοιχη κινητοποίηση φοιτητών θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε πανελλαδική ημέρα δράσης, την Πέμπτη, καλούν κι άλλοι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Όπως τονίζουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στο κάλεσμα τους, τα μέτρα του νομοσχεδίου που αποτελούν casus belli για το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα εδώ και δεκαετίες και θα αλλάξουν άρδην τον χάρτη της δημόσιας εκπαίδευσης στην κατεύθυνση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης που τίθεται σε εφαρμογή όλα τα προηγούμενα χρόνια και η οποία δε φέρει νομιμοποίηση από κανένα κομμάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όσον αφορά την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας σημειώνουν ότι «αποτελεί αποκορύφωμα της κατασταλτικής μανίας της κυβέρνησης που βάζει στο στόχαστρο το λαϊκό κίνημα και ειδικά τη νεολαία με στόχο να μπλοκαριστεί κάθε κίνηση Φοιτητικών Συλλόγων η οποία πηγαίνει κόντρα στις πολιτικές της κυβέρνησης. Έρχεται ως συνέχεια της κατάργησης του ασύλου και της χυδαίας καταπάτησης του από τις δυνάμεις καταστολής στοχοποιώντας τους φοιτητές που όλο το προηγούμενο διάστημα μπλοκάρουν την κυρίαρχη πολιτική στην εκπαίδευση αλλά και καθίστανται τροφοδότης και πυροδότης ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων».

Τονίζουν επίσης ότι η χρονική περίοδος στην οποία κατατίθεται το νομοσχέδιο δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς επιλέχτηκε από την κυβέρνηση να το φέρει ενώ τα Πανεπιστήμια είναι κλειστά για σχεδόν έναν χρόνο και την ίδια στιγμή πλησιάζει η περίοδος της εξεταστικής. «Κάνουν μεγάλο λάθος αν πιστεύουν ότι το φοιτητικό κίνημα δε θα δώσει μαχητική απάντηση! Οι Σύλλογοι δεν «έσβησαν» εν μέσω πανδημίας και θα το αποδείξουν στην πράξη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα σε Αμύνταιο και Σητεία 24

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα σε Αμύνταιο και Σητεία

Κορωνοϊός έλεγχοι: 22 συλλήψεις και 1.659 παραβάσεις 26

Κορωνοϊός έλεγχοι: 22 συλλήψεις και 1.659 παραβάσεις