σε

Επεισόδια τώρα στο Σύνταγμα

Επεισόδια τώρα στο Σύνταγμα 9

Αρκετές κινητοποιήσεις ήταν προγραμματισμένες από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Μια από αυτές ήταν των μαθητών που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 με προορισμό το Σύνταγμα και τη Βουλή. Ένα μέρος της πορείας με καλυμμένα πρόσωπα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ και εκείνοι με τη σειρά τους απάντησαν με με χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης.

Οι άγνωστοι υποχώρησαν από την οδό Αμαλίας με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Συγγρού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει μια προσαγωγή ενώ οι ταραξίες κατέστρεψαν μια στάση του τραμ. Αυτήν την ώρα η ένταση έχει εκτονωθεί. Την ίδια ώρα συνεχιζόταν η κινητοποίηση των συμμετεχόντων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Ένα από τα βασικά αιτήματα των μαθητών είναι η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Ζητούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. Το κεντρικό σύνθημα είναι «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή» και στο συλλαλητήριο συμμετέχουν -και το στηρίζουν- σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, γονείς, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στις περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν θα υποβάλει αίτημα αναστολής ο Γιώργος Ρουπακιάς 23

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δεν θα υποβάλει αίτημα αναστολής ο Γιώργος Ρουπακιάς

Κωνσταντίνος Φίλης στο pagenews.gr: Ο Ερντογάν τα θέλει όλα 25

Κωνσταντίνος Φίλης στο pagenews.gr: Ο Ερντογάν τα θέλει όλα