σε

Επιστρέφει με νέα διάλεξη το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης

10/11/2020

Επιστρέφει με τη 2η ψηφιακή ομιλία του το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Πεντέλης παρουσιάζοντας ένα ενδιαφέρον και ιδιαίτερης σημασίας θέμα. 

Είναι γεγονός ότι η 6η Νοεμβρίου σηματοδοτείται ως «Παγκόσμια Ημέρα για την παρεμπόδιση της εκμετάλλευσης του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον Πόλεμο και τις Ένοπλες Συγκρούσεις».

Ειδικά εν μέσω της παρούσας συγκυρίας, το περιβάλλον και τα μνημεία πολιτισμού διεκδικούν τη φωνή τους ως τα συχνά αθέατα ή λησμονημένα θύματα των περιβαλλοντικών προκλήσεων και επίσης των αναταραχών και εμπλοκών στο πέρασμα της Ιστορίας, στρέφοντας το βλέμμα στη δράση διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, στην κατάρτιση διεθνών συμβάσεων και στην υιοθέτηση καλών πρακτικών όχι μόνο διαχείρισης και ανάδειξης αλλά και προστασίας και διαφύλαξης του περιβαλλοντικού αποθέματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο κατά τη διάρκεια της ειρηνικής περιόδου όσο και στην περίπτωση ενόπλων συρράξεων.

Το παραπάνω πλαίσιο θα αποτελέσει εφαλτήριο ενός ψηφιακού στρογγυλού τραπεζιού με εξέχοντες ομιλητές την κα Αντωνία Ζερβάκη, Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλους ΔΣ του Ελληνικού Σωματείου «Μπλε Ασπίδα» και τον κο Μανόλη Κορρέ, ακαδημαϊκό, αρχιτέκτονα  και ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, πρόεδρο της Επιτροπής Συντηρήσεως Μνημείων Ακρόπολης.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Webex, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 19:00.

Δηλώσεις συμμετοχής για σύνδεση την ημέρα της ομιλίας στον παρακάτω διαδικτυακό σύνδεσμο: http://penteli.gov.gr/pagkosmia_hmera_parempodisis_forma/

Επιστρέφει με νέα διάλεξη το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης 7

TimeForGoodNews

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Υγιής Γήρανση και Πρόληψη στην Τρίτη Ηλικία»

Βιωματικό εργαστήριο για την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων 20

Βιωματικό εργαστήριο για την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων