σε

Επιτάχυνση μεταβολισμού: 12 εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να καις θερμίδες όλη μέρα-ΦΩΤΟ

Επιτάχυνση μεταβολισμού: 12 εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να καις θερμίδες όλη μέρα-ΦΩΤΟ 5

Ενεργοποίηση μεταβολισμού: Ο μεταβολισμός αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς μηχανισμούς του οργανισμού μας. Αυτό, διότι είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία του. Πολλοί αναρωτιούνται για τον τρόπο που μπορούν να καίνε θερμίδες.

Δηλαδή, να κάψουν το περιττό λίπος και να πετύχουν απώλεια βάρους. Σε περίπτωση που είστε ένα από αυτά τα άτομα, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Απλά θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

– Τσάι: Ο καφές και το τσάι περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Research in Medical Sciences έδειξε ότι τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 που έπιναν τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά έχασαν περισσότερο βάρος. Επιπλέον, μείωσαν την αρτηριακή πίεση περισσότερο από όσους δεν έπιναν τσάι. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού αυξάνουν τον μεταβολισμό.

Επιτάχυνση μεταβολισμού: 12 εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να καις θερμίδες όλη μέρα-ΦΩΤΟ 7

Πρωινό: Απενεργοποιεί τα γονίδια που εμπλέκονται στο μεταβολισμό των λιπών. Βοηθά το σώμα να κάψει περισσότερους υδατάνθρακες. Το πρωινό αυξάνει επίσης τον Μεταβολικό Ρυθμό Ηρεμίας (RMR). Δηλαδή, την ελάχιστη ποσότητα θερμίδων που καταναλώνει ο άνθρωπος όταν είναι ξύπνιος αλλά σε ηρεμία (ανάπαυση) περισσότερο από την κατανάλωση των ίδιων τροφών στο δείπνο.

Επιτάχυνση μεταβολισμού: 12 εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να καις θερμίδες όλη μέρα-ΦΩΤΟ 8

Νερό: Ο μεταβολισμός των αθλητών που ακολουθούν διατροφή με πολλές πρωτεΐνες συχνά γίνεται αδρανής, λόγω αφυδάτωσης. Είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό. Έτσι, μπορείτε να βοηθάτε το σώμα σας να διασπά τα λίπη πιο αποτελεσματικά, πράγμα που βοηθά στην απώλεια βάρους.

Επιτάχυνση μεταβολισμού: 12 εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να καις θερμίδες όλη μέρα-ΦΩΤΟ 9

Κανέλα: Προσθέστε τη στη βρόμη, τα δημητριακά, τα φρούτα, το γιαούρτι και ότι άλλο σας ταιριάζει στη γεύση. Ενεργοποιεί τη θερμογένεση, δηλαδή την καύση θερμίδων για την παραγωγή θερμότητας. Εκτός από θερμίδες, με τη θερμογένεση καίγεται και λίπος.

Επιτάχυνση μεταβολισμού: 12 εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να καις θερμίδες όλη μέρα-ΦΩΤΟ 10
Τρώτε νωρίς το κύριο γεύμα: Ιταλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS One, έδειξε ότι όσοι έπαιρναν τις περισσότερες θερμίδες στο δείπνο, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι, συγκριτικά με όσους γευμάτιζαν νωρίτερα.

Επιτάχυνση μεταβολισμού: 12 εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να καις θερμίδες όλη μέρα-ΦΩΤΟ 11

Αποφεύγετε τις ατασθαλίες: Μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες που έτρωγαν μεγάλα γεύματα λιγότερο συχνά στη διάρκεια της μέρας, είχαν καλύτερο έλεγχο της όρεξης και υψηλότερο μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας.

Επιτάχυνση μεταβολισμού: 12 εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να καις θερμίδες όλη μέρα-ΦΩΤΟ 12

Ιωδιούχο αλάτι: Το θαλασσινό αλάτι συνήθως δεν περιέχει ιώδιο, ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για τον θυρεοειδή, ο οποίος ελέγχει τη λειτουργία του μεταβολισμού. Προσπαθείτε να παίρνετε 150 μικρογραμμάρια ιωδίου καθημερινά, το οποίο αντιστοιχεί σε μισό κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχου αλατιού.

Επιτάχυνση μεταβολισμού: 12 εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να καις θερμίδες όλη μέρα-ΦΩΤΟ 13

Ποδήλατο: Μελέτη του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης που συνέκρινε ποδηλάτες με αθλητές που σήκωναν βάρη, διαπίστωσε ότι οι πρώτοι είχαν υψηλότερα επίπεδα FGF21, της ορμόνης που επιταχύνει τον μεταβολισμό μετά την άσκηση.

Επιτάχυνση μεταβολισμού: 12 εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να καις θερμίδες όλη μέρα-ΦΩΤΟ 14

Δοκιμάστε την υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση: Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καρδιοαναπνευστική διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης αυξάνει τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται συγκριτικά με τις κλασικές ασκήσεις με βάρη.

Επιτάχυνση μεταβολισμού: 12 εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να καις θερμίδες όλη μέρα-ΦΩΤΟ 15

Δυναμώστε τα οστά σας: Μελέτη Καναδών επιστημόνων διαπίστωσε ότι όσοι είχαν περισσότερη οστεοκαλσίνη, πρωτεΐνη που παράγεται από τους οστεοβλάστες και αποτελεί τμήμα του δικτύου του οστού, είχαν μεγαλύτερη ικανότητα να μεταβολίζουν τη ζάχαρη και το λίπος. Τρόφιμα που μπορούν να αυξήσουν την ορμόνη είναι το μπρόκολο, τα κρεμμύδια, ο σολομός και το ελαιόλαδο.

Επιτάχυνση μεταβολισμού: 12 εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να καις θερμίδες όλη μέρα-ΦΩΤΟ 16

Καλός ύπνος: Πλήθος μελετών επιβεβαιώνουν ότι η έλλειψη ύπνου παρεμβαίνει στον μεταβολισμό της γλυκόζης και τις ρυθμιστικές ορμόνες, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για τον σωστό μεταβολισμό.

Επιτάχυνση μεταβολισμού: 12 εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να καις θερμίδες όλη μέρα-ΦΩΤΟ 17

Κλείστε το κινητό: Η ενασχόληση με το κινητό πριν κοιμηθείτε, δεν διαταράσσει μόνο τον ύπνο, μπορεί και να σας παχύνει. Το μπλε φως που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές αυξάνει την αντίσταση στην ινσουλίνη και δυσκολεύει την απομάκρυνση της γλυκόζης από το αίμα, σύμφωνα με μελέτη του Northwestern University.

Επιτάχυνση μεταβολισμού: 12 εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου και να καις θερμίδες όλη μέρα-ΦΩΤΟ 18

.

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

4 απλά βήματα για να απαλλαγείς από το φούσκωμα 30

4 απλά βήματα για να απαλλαγείς από το φούσκωμα

Κορωνοϊός: 103 νεκρά παιδιά μόνο στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει νέα έκθεση 32

Κορωνοϊός: 103 νεκρά παιδιά μόνο στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει νέα έκθεση