σε

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 5

Ο γόνιμος διάλογος, η ταύτιση στόχων και η βούληση συστράτευσης σε πολλά μέτωπα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με επικεφαλής τον Πρύτανη του Ιδρύματος Αθανάσιο – Μελέτιο Δημόπουλο, και αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με επικεφαλής την Πρόεδρό της, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Η συνάντηση έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Ιουλίου στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το εξαιρετικά δημιουργικό κλίμα της συνάντησης σφραγίστηκε με τη συμφωνία συνεργασίας της Επιτροπής και του Πανεπιστημίου για τη δημιουργία ψηφιακής έκθεσης που θα αναφέρεται στην ιστορία του Πανεπιστημίου, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Πρόεδρος της Επιτροπής εξήρε το πρόγραμμα επετειακών δράσεων που σχεδιάζει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τόνισε ότι η Επιτροπή θεωρεί αυτονόητο ότι οι πρωτοβουλίες του μεγαλύτερου και ιστορικότερου Πανεπιστημίου της χώρας δεν αποτελούν απλώς αναπόσπαστο μέρος του εθνικού προγράμματος για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση αλλά θα έχουν σε αυτό περίοπτη θέση.

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 7Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 8

«Στόχος όλων των δράσεων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν είναι να γίνει μια αναφορά στα ιστορικά δεδομένα που είναι λίγο-πολύ γνωστά αλλά να παρουσιάσουμε την Ελληνική Επανάσταση ως ένα παγκόσμιο γεγονός» ανέφερε στη συνάντηση από την μεριά του, ο Πρύτανης κ. Δημόπουλος.
Στη συνέχεια, η κ. Αγγελοπούλου μίλησε με θαυμασμό για τη σημαντική έρευνα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι αναδεικνύουν και φωτίζουν διαρκώς πτυχές της ιστορίας των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

«Θέλουμε να εμφυσήσουμε σε όλους τους Έλληνες αυτοπεποίθηση έτσι ώστε να πάρουμε δύναμη για να προχωρήσουμε μπροστά τα επόμενα 200 χρόνια» τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Κωστής Κοντογιάννης, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων, Δημήτρης Καραδήμας, και ο Καθηγητής Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Συντονιστής της Επιτροπής 2021 του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του ιστορικού αρχείου του ΕΚΠΑ.

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά – Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 23 δρομολόγια 21

Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά – Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 23 δρομολόγια

Φωτιά τώρα στην Επίδαυρο 23

Φωτιά τώρα στην Επίδαυρο