σε

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Τηλεδιάσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Τηλεδιάσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας 5

Τηλεδιάσκεψη με την πρέσβειρα της Ολλανδίας, Stella Ronner-Grubačić, είχε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί με εκπροσώπους ξένων χωρών. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της κυρίας Ronner-Grubačić.

Η κυρία Αγγελοπούλου παρουσίασε στην πρέσβειρα της Ολλανδίας το πλαίσιο λειτουργίας της επιτροπής και το μέχρι σήμερα έργο της. Αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή ανταπόκριση των Ελλήνων, εντός και εκτός Ελλάδας, στο κάλεσμα της επιτροπής για συνδιαμόρφωση του προγράμματος της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, μέσα από την υποβολή περισσότερων από 1800 προτάσεων για δράσεις. Σημείωσε δε ότι 314 εξ αυτών προέρχονται από 46 χώρες του εξωτερικού.

Επίσης, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» υπογράμμισε τη σημασία υλοποίησης δράσεων που θα αφήσουν μια παρακαταθήκη για το μέλλον, δράσεων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών. Ακολούθως, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την Ολλανδία, με πρωτοβουλία της πρεσβείας της Ελλάδος στη Χάγη και σε συνεργασία με επιτόπιους φορείς.

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Τηλεδιάσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας 7Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Τηλεδιάσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας 8

Από την πλευρά της, η κυρία Ronner-Grubačić υπογράμμισε τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και αναφέρθηκε στην ύπαρξη φιλελληνικού κινήματος στην Ολλανδία, στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Ακόμη, ανακοίνωσε τις εκδηλώσεις που σχεδιάζει η Ολλανδικής πρεσβείας για την επέτειο των 200 χρόνων του Ελληνικού Κράτους και εξέφρασε την χαρά της για τον προσανατολισμό της επιτροπής προς το μέλλον, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, σε τομείς στους οποίους η Ολλανδία έχει μεγάλη εμπειρία. Στο πλαίσιο δε των ανωτέρω, εξεδήλωσε την πρόθεση να εντάξει στο εθνικό ημερολόγιο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και δράσεις της πρεσβείας.

Η ανάρτηση της προέδρου:

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Νέα θύματα της νόσου στη χώρα μας 22

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Νέα θύματα της νόσου στη χώρα μας

Σύγκρουση Ελληνικού τάνκερ με τουρκικό αλιευτικό 24

Σύγκρουση Ελληνικού τάνκερ με τουρκικό αλιευτικό