σε

Έρχεται τροπολογία για τις εκκρεμείς συντάξεις

Έρχεται τροπολογία για τις εκκρεμείς συντάξεις 7

«Να το πω ανοιχτά και από την καρδιά μου για όσους περιμένουν συντάξεις. Ένα κράτος το οποίο καθυστερεί να δώσει τις συντάξεις για ένα δυο η τέσσερα χρόνια δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα στους ασφαλισμένους και να τους περνάει από κόσκινο χωρίς να τους δώσει προσωρινή ενίσχυση» είπε ο υπουργός, για να το ακούσουν -όπως συμπλήρωσε- οι γραφειοκράτες και να μην καθυστερούν άλλο το θέμα των συντάξεων.

Για μικρά ποσά συμψηφισμών, τόνισε ο κ Χατζηδάκης, δεν μπορούμε να μπλοκάρουμε το σύστημα εσαεί. Ανακοίνωσε δε ότι σύντομα θα έρθει τροπολογία προκειμένου να καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που έχουν υποβάλλει αίτηση για σύνταξη, ενώ στη διαδικασία θα προβλέπεται ένας μηχανισμός συμψηφισμού για όποιούς πάρουν κάτι τώρα και ίσως δεν δικαιούνται.

Όπως είπε ο Κ. Χατζηδάκης: «δώσαμε παραπάνω συντάξεις το 2020, έγιναν 1εκ 700.000 ψηφιακές συναλλαγές στον ΕΦΚΑ και διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσουμε με αυτόν τον τρόπο σπάζοντας γραφειοκρατικά δεσμά. «Πάνω από όλα ο πολίτης» κατέληξε ο υπουργός.

Dikaiologitika.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου 21

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου

Τσακλόγλου: Εξετάζουμε να αναγνωριστεί ο κορονοϊός ως «επαγγελματική ασθένεια» 23

Τσακλόγλου: Εξετάζουμε να αναγνωριστεί ο κορονοϊός ως «επαγγελματική ασθένεια»