σε

Έρχονται ακόμη πιο σκληρά μέτρα και παράταση του lockdown

Έρχονται ακόμη πιο σκληρά μέτρα και παράταση του lockdown 9

Το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε και επίσημα το δεύτερο lockdown. Η εστίαση είχε ήδη κλείσει πριν το ξεκίνημα της καραντίνας, ενώ «λουκέτο» έβαλαν σχεδόν όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορείου. Ωστόσο υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με τον Μάρτιο. Αρκετές επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά. Το ίδιο ισχύει και για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία που παραμένουν ανοιχτά σε αντίθεση με γυμνάσια και λύκεια που λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Στις ανακοινώσεις του πρωθηπουργού είχε γίνει γνωστό ότι το δεύτερο lockdown θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, αλλά σχεδόν από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε η κουβέντα για παράταση του και τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη. Αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο σενάριο φαντάζει το πιθανότερο καθώς δεν έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση των κρουσμάτων, ενώ υπάρχει ραγδαία αύξηση στους νεκρούς και στους νοσούντες που καταλήγουν στις ΜΕΘ. Αυτό φυσικά έχει και ως αποτέλεσμα να δοκιμάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Έρχονται ακόμη πιο σκληρά μέτρα και παράταση του lockdown 11Έρχονται ακόμη πιο σκληρά μέτρα και παράταση του lockdown 12

Στο τραπέζι και τα πιο σκληρά μέτρα

Στα κλιμάκια της κυβέρνησης υπάρχει έντονη ανησυχία για τη συμπεριφορά των πολιτών καθώς έχει παρουσιαστεί μια χαλαρότητα σε σχέση με την προηγούμενη καραντίνα. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να φέρουν πιο σκληρά μέτρα άμεσα. Άλλωστε η κυβέρνηση έχει δείξει ότι δεν διστάζει να εφαρμόσει νέα μέτρα αν κριθεί ότι αυτό είναι αναγκαίο. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ που ισχύει κανονικά από σήμερα.

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν ανακοινώσεις για πιο «σκληρό» Lockdown. Αυτό θα φέρει μαζί του κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων και αυστηροποίηση στις μετακινήσεις. Κάτι τέτοιο είναι αρκετά πιθανό να εφαρμοστεί αρχικά στη Θεσσαλονίκη που αντιμετωπίζει το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή και στη συνέχεια το μέτρο να ισχύσει σε όλη τη χώρα. Νωρίτερα ο Αθανάσιος Εξαδάχτυλος είχε δηλώσει ότι η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να επιστρέψει άμεσα σε μοντέλο Μαρτίου για να μη δούμε εικόνες Ιταλίας στη συμπρωτεύουσα.

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο… Mετά τη 13η μέρα περιοριστικών μέτρων δεν έχουμε δει ούτε σταθεροποίηση πόσω μάλλον αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Το lockdown, τόνισε, πρέπει να επεκταθεί στα μέτρα του Μαρτίου, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη. «Χθες έπρεπε να γίνει αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Κορωνοϊός νέα μέτρα: Τι ώρα θα κλείνουν από σήμερα τα καταστήματα – Τι ισχύει με τα delivery και τα περίπτερα 25

Κορωνοϊός νέα μέτρα: Τι ώρα θα κλείνουν από σήμερα τα καταστήματα – Τι ισχύει με τα delivery και τα περίπτερα

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Γεμάτη από ασθενείς με κορωνοϊό η ΜΕΘ 27

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Γεμάτη από ασθενείς με κορωνοϊό η ΜΕΘ