σε

ΕΣΑμεΑ: Καταγγέλλει κίνδυνο να χαθούν 2000 θέσεις εργασίας για ΑμεΑ

ΕΣΑμεΑ: Καταγγέλλει κίνδυνο να χαθούν 2000 θέσεις εργασίας για ΑμεΑ 9

Σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ τα τελευταία χρόνια έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2000 θέσεις εργασίας ενώ δεν έχει υπάρξει προκήρυξη τα τελευταία χρόνια. Με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκη, η ΕΣΑμεΑ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να προκηρύσσονται θέσεις που καλύπτονται από ΑμεΑ και συγγενείς τους. Στην επιστολή σημειώνεται ότι αυτήν την στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος οι 2.000 θέσεις εργασίας να χαθούν.

Εκτός από την προκήρυξη των θέσεων η ΕΣΑμεΑ ζητά επίσης και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων τομέα και ενίσχυση του ΑΣΕΠ, διότι, όπως υποστηρίζει, θα είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό αν χαθούν οι θέσεις εργασίας που έχουν δεσμευτεί.

«Σύμφωνα με το ν. 2643/98, το κράτος υποχρεούται να προκηρύσσει σε ετήσια βάση, μέσω του Ο.Α.Ε.Δ, τις θέσεις του άρθρου 3 που αφορούν στο δημόσιο τομέα, για όλες τις κατηγορίες των προστατευόμενων του νόμου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα άτομα με αναπηρία και οι συγγενείς α΄ βαθμού ατόμων με βαριά αναπηρία», σημειώνει η ΕΣΑμεΑ.

Τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό

Σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ., παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 2000 θέσεις, δεν έχουν προκηρυχθεί εδώ και 7 χρόνια, κάτι που είναι τεράστια αδικία για τους άνεργους με αναπηρία και τα άνεργα μέλη των οικογενειών τους, να μένουν οι θέσεις που δικαιούνται στα συρτάρια των γραφείων ενώ το ποσοστό της ανεργίας αυξάνεται συνεχώς και με ραγδαίο ρυθμό.

Επισημαίνει επίσης ότι η τελευταία προκήρυξη των θέσεων του ν. 2643/98 του δημόσιου τομέα, εκδόθηκε το έτος 2014 μετά από πολλές πιέσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. Επιπρόσθετα, υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με το ν.2643/96, εκτός από τη γενική προβλέπονται και ειδικές προκηρύξεις, για τους τυφλούς τηλεφωνητές και τους τυφλούς δικηγόρους, οι οποίες επίσης δεν έχουν δημοσιευτεί. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η τελευταία ειδική προκήρυξη για τους τυφλούς τηλεφωνητές δημοσιεύτηκε το 2010.

ΕΣΑμεΑ: Καταγγέλλει κίνδυνο να χαθούν 2000 θέσεις εργασίας για ΑμεΑ 11ΕΣΑμεΑ: Καταγγέλλει κίνδυνο να χαθούν 2000 θέσεις εργασίας για ΑμεΑ 12

Ζητούν παρέμβαση

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας, για την άμεση προκήρυξη των θέσεων του ν. 2643/98 για το δημόσιο τομέα που εκκρεμούν, καθώς και των θέσεων των ειδικών προκηρύξεων για τους τυφλούς τηλεφωνητές και τους τυφλούς δικηγόρους, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ν. 2643/98 καταργήθηκε πρόσφατα με την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον Εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

ΤΖΟΚΕΡ κλήρωση [19/1/2021]: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί 26

ΤΖΟΚΕΡ κλήρωση [19/1/2021]: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

13033 κωδικοί: Τι αλλάζει στις αγορές για το super market 28

13033 κωδικοί: Τι αλλάζει στις αγορές για το super market