σε

Eθελοντική αιμοδοσία στις 11/11 στον Ι.Ν. Πρ. Δανιήλ στο Μεταξουργείο από Περιφέρεια Αττικής και ΠΟΣΕΑ

10/11/2020

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), διοργανώνουν νέα εθελοντική αιμοδοσία αύριο, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Προφήτου Δανιήλ (Λεωφόρος Αθηνών 17, Μεταξουργείο), από τις 9 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, σκοπός της αιμοδοσίας είναι η ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργηθεί από το Μάιο 2020 με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των πολιτών.

Το αίμα θα διατεθεί στην υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» το οποίο και παρέχει τον αναγκαίο εξοπλισμό και το νοσηλευτικό προσωπικό για την αιμοδοσία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έχει η ειδική συνεργάτης Άθλησης του περιφερειάρχη, Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Με αφορμή την οργάνωση της εθελοντικής δράσης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας έμπρακτα στη μεγάλη εθνική μάχη. Η αιμοδοσία αποτελεί προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης, προκειμένου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες εκείνων, που χρειάζονται μετάγγιση αίματος.

»Καλούμε, όλους που μπορούν να δώσουν αίμα, να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία. Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να συμβάλουμε σε μια εθνική προσπάθεια».

Τρόπος μετακίνησης των εθελοντών αιμοδοτών

Σύμφωνα με  ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΕΑ σχετικά με τον τρόπο μετακίνησης των εθελοντών αιμοδοτών, επισημαίνονται τα εξής:

Μέχρι να ανακοινωθεί επίσημα από την Πολιτική Προστασία  ο σχετικός  αριθμός του SMS για την μετακίνηση με σκοπό την προσφορά αίματος, πλάσματος ή αιμοπεταλίων, oι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία και μια απλή ιδιόχειρη ατομική και ενυπόγραφη δήλωση, που να αναφέρει ότι μετακινείται για να προσφέρει εθελοντικά το αίμα του, στην περιοχή που διενεργείται η εθελοντική αιμοδοσία ή από συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών ή από άλλον φορέα, τον ακριβή τόπο και την ώρα που πραγματοποιείται η δράση.

Επίσης μπορούν να ζητούν και βεβαίωση από την υπηρεσία Αιμοδοσίας που διενεργεί την αιμοληψία για την επιστροφή στην οικία τους.  

TimeForGoodNews

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Βιωματικό εργαστήριο για την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων 17

Βιωματικό εργαστήριο για την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών από τη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων

ΟΑΕΔ: Μπάχαλο με το επίδομα των 400 ευρώ, το παίρνουν όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι την 1η Μαρτίου