σε

Έβρος σύνορα: Θωρακίζεται με ηλεκτρονικά μάτια και συναγερμό από την κόλαση

Έβρος σύνορα: Θωρακίζεται με ηλεκτρονικά μάτια και συναγερμό από την κόλαση 9

Φαίνεται πως θωρακίζεται ο Έβρος με σύγχρονα εποχούμενα και φορητά συστήματα που θα κάνουν πιο αισθητή την ελληνική παρουσία αποτροπής στα σύνορα.

Πιο συγκεκριμένα στα σκαριά βρίσκεται η ενίσχυση της θωράκισης του Έβρου, με «συναγερμό από την… κόλαση» και «ηλεκτρονικά μάτια», σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ. Ο Έβρος μέρα με τη μέρα μετατρέπεται κυριολεκτικά σε απόρθητο φρούριο, με τα χερσαία σύνορα της χώρας να γίνονται απροσπέλαστα ειδικά στις «κόκκινες» περιοχές υψηλής επικινδυνότητας ενώ ως τα τέλη Οκτωβρίου αναλαμβάνουν πλήρη υπηρεσία οι 400 νέοι συνοριοφύλακες.

Έβρος σύνορα: Θωρακίζεται με ηλεκτρονικά μάτια και συναγερμό από την κόλαση 11Έβρος σύνορα: Θωρακίζεται με ηλεκτρονικά μάτια και συναγερμό από την κόλαση 12

Ο «συναγερμός από την κόλαση»

Ο «συναγερμός από την κόλαση» και τα «ηλεκτρονικά μάτια» θα ενισχύσουν σημαντικά τη θωράκιση του Έβρου. Πρόκειται για σύγχρονα εποχούμενα και φορητά συστήματα που θα κάνουν πιο αισθητή την ελληνική παρουσία. Τα ηχοβολιστικά συστήματα είναι κάποια από τα υπερόπλα που απέκτησε η Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στον Έβρο.

Αυτός ο εξοπλισμός, αποτελεί oυσιαστικά ένα τείχος ήχου που περιορίζει το ενδεχόμενο εμπλοκής. Προκαλεί πανικό χωρίς σωματική βλάβη, λειτουργεί αποτρεπτικά, και καθιστά αδύνατον για κάποιον να προσεγγίσει την ελληνική όχθη για να παραβιάσει τα σύνορα μας. Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΙ ο Παναγιώτης Χαρέλας πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, «τον περασμένο Μάρτιο, την περίοδο των υποκινούμενων μεταναστευτικού κινήματος στις Καστανιές, τα ηχοβολιστικά συστήματα θα είχαν κάνει τη διαφορά».

Έβρος σύνορα: Θωρακίζεται με ηλεκτρονικά μάτια και συναγερμό από την κόλαση 14Έβρος σύνορα: Θωρακίζεται με ηλεκτρονικά μάτια και συναγερμό από την κόλαση 15

Και συνέχισε: «Δεν θα είχαμε οδηγηθεί τόσο ασφυκτικές πιέσεις. Είναι φορητά, μπορούν να μεταφερθούν σε οποιοδήποτε σημείο χρειάζεται ώστε να είναι αισθητή η παρουσία της ΕΛΑΣ παντού για να αποτραπούν οι παράνομες είσοδοι». Χαρακτηριστικό είναι ότι η μέγιστη συνεχής ένταση των ηχοβολιστικών συστημάτων μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 162 ντεσιμπέλ, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να αντέξει μέχρι τα 130 dB. Επίσης, η εμβέλεια φτάνει τα 4 χιλιόμετρα μέσα στην τουρκική πλευρά.

Τα «ηλεκτρονικά μάτια»

Την ιδία ώρα, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα καμερών που προέκυψε μετά από ενέργειες του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και την προσφορά της ΕΛΒΟ θα αποτελέσει τα «ηλεκτρονικά μάτια» αστυνομικών και συνοριοφυλάκων νύχτα και μέρα. Το έργο προβλέπει τη δημιουργία άλλων τριών κέντρων ελέγχου συνόρων όπως αυτό το της Νέας Βύσσας και θα καλύπτει όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων μέχρι και τη θάλασσα, θα υπάρχει δηλαδή έγκαιρη προσυνοριακή εικόνα 24 ώρες το 24ωρο, και μάλιστα παρά πολύ ευκρινής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Δεν τα αγγίζει ο χρόνος: 5 ζώδια που παραμένουν νέα όσα χρόνια κι αν περάσουν 28

Δεν τα αγγίζει ο χρόνος: 5 ζώδια που παραμένουν νέα όσα χρόνια κι αν περάσουν

Ελλάδα κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ – Ο λόγος που ο ιός χτυπά εταιρείες και εργοστάσια τροφίμων 30

Ελλάδα κορωνοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ – Ο λόγος που ο ιός χτυπά εταιρείες και εργοστάσια τροφίμων