σε

Εξαδάκτυλος για lockdown: Η εκτίναξη των κρουσμάτων θα περιοριστεί με τα νέα μέτρα

Εξαδάκτυλος για lockdown: Η εκτίναξη των κρουσμάτων θα περιοριστεί με τα νέα μέτρα 7

Στο συμπέρασμα ότι το νέο lockdown δεν θα χρειαστεί πιθανότητα περισσότερο από τρεις εβομάδες για να δείξει αποτελέσματα κατέληξε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού με το οποίο ανακοίνωσε νέα μέτρα στην Αττική, ο καθηγητής τόνισε πως με την έγκαιρη λήψη των μέτρων «θα αποφύγουμε να δούμε εικόνες που είδαν άλλες χώρες» που βιώνουν ήδη το τρίτο κύμα της πανδημίας.

«Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα για το lockdown από αυτό το οποίο έχει ανακοινωθεί σήμερα», είπε χαρακτηριστικά Ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι ο μεταλλαγμένος ιός της Βρετανίας, επειδή μεταδίδεται ταχύτερα, θα μπορούσε να είναι η κυρίαρχη μορφή του κορωνοϊού μέσα στον επόμενο μήνα.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου εξήγησε πως ο μεταλλαγμένος ιός δεν είναι πιο επικίνδυνος, αλλά η αυξανόμενη ταχύτητα μετάδοσης σημαίνει ότι δημιουργεί περισσότερες μολύνσεις στη μονάδα του χρόνου, κάτι που πιέζει τα πράγματα προς πάσα κατεύθυνση. «Ο καιρός είναι σύμμαχός μας, πρακτικά αν ξεπεράσουμε το τέλος Μαρτίου ομαλά» σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος πως με τους μαζικούς εμβολιασμούς που αναμένονται μέσα στο Μάρτιο, θα μπούμε σε μια κανονικότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Vincent Cassel & Tina Kunakey: Πρωταγωνιστούν μαζί σε καμπάνια και κλέβουν τις εντυπώσεις! 20

Vincent Cassel & Tina Kunakey: Πρωταγωνιστούν μαζί σε καμπάνια και κλέβουν τις εντυπώσεις!

Lockdown Αττική: Τι θα γίνει με τα δικαστήρια 22

Lockdown Αττική: Τι θα γίνει με τα δικαστήρια