σε

Έξυπνες τεχνικές για να σταματήσετε το βραδινό τσιμπολόγημα

Έξυπνες τεχνικές για να σταματήσετε το βραδινό τσιμπολόγημα 3

Κάθε βράδυ δίνετε μια υπόσχεση στον εαυτό σας: “θα σταματήσω το βραδινό τσιμπολόγημα”. Όμως κάθε βράδυ υποκύπτετε και πάλι.

Γι αυτό παρακάτω θα δείτε μερικές τεχνικές για να σταματήσετε αυτή τη συνήθειαπου σας φορτώνει με περιττές θερμίδες. 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι να μην παραλείπετε το πρωινό και τα ενδιάμεσα σνακ. Εάν τρώτε σωστά όλη την ημέρα, τότε θα νιώθετε χορτάτοι και ενδέχεται να μη τσιμπολογήσετε το βράδυ. Επίσης, μη ξεχνάτε να συμπεριλαμβάνετε στα γεύματα σας τόσο πρωτεΐνη όσο και φυτικές ίνες. Θα πρέπει να καταναλώνετε 2 φλιτζάνια λαχανικά και 2 φλιτζάνια φρούτα την ημέρα, ώστε να νιώθετε κορεσμό μέχρι και τις βραδινές ώρες.

Να κοιμάστε 6 με 7 ώρες κάθε βράδυ χωρίς διακοπές. Η έλλειψη ύπνου είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τα επίπεδα της όρεξης σας. Αυτό εξηγεί, γιατί ποθείτε περισσότερο φαγητό το βράδυ ακόμα και αν έχετε φάει.  Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι, όσοι στερούνται τον ύπνο, τρώνε περισσότερο σε σχέση με εκείνους που ξεκουράζονται περισσότερες ώρες. Έτσι αν θέλετε να σταματήσετε το βραδινό τσιμπολόγημα πρέπει να κοιμάστε 6 με 7 ώρες κάθε βράδυ.

Απενεργοποιήστε την οθόνη της τηλεόρασης, όταν τρώτε. Τρώγοντας μπροστά στη τηλεόραση ή στον υπολογιστή αποσπάται η προσοχή σας και μειώνονται τα σήματα του κορεσμού που στέλνονται στον εγκέφαλο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παρασύρεστε και να καταναλώνετε περισσότερο φαγητό, χωρίς στη πραγματικότητα να πεινάτε. Κλείστε λοιπόν τη τηλεόραση και απολαύστε το δείπνο σας και εάν μετά θέλετε να δείτε την αγαπημένη σας ταινία ή να σερφάρετε στο διαδίκτυο, μείνετε μακριά από τα ντουλάπια της κουζίνας.

Αν κάνετε όλα τα παραπάνω και ακόμα τσιμπολογάτε τις βραδινές ώρες, τότε ενδεχομένως τρώτε από ανία, στρες ή απλά από συνήθεια και όχι από πραγματική πείνα. Πριν λοιπόν, εισβάλετε στο ντουλάπι με τα πατατάκια, αναρωτηθείτε αν πεινάτε ή θέλετε να περάσετε την ώρα σας, τσιμπολογώντας. Αν ισχύει το δεύτερο, αλλά δεν μπορείτε να αντισταθείτε, τότε διαλέξτε να φάτε ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Δεν υπάρχει φυσικά λόγος να φάτε όλα τα μήλα, διότι με ένα φρούτο ο πόθος σας για φαγητό θα ικανοποιηθεί. Και αν η πλήξη συνεχίζει να σας ωθεί στο ψυγείο της κουζίνας, αντισταθείτε και βγείτε μια βόλτα, ακούστε την αγαπημένη σας μουσική ή κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ώστε να απασχολήσετε το μυαλό σας με κάτι άλλο, εκτός από το φαγητό.

 

ΠΗΓΗ: jenny.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Ότο φον Μπίσμαρκ 14

Ότο φον Μπίσμαρκ

Συκώτι: Προστατεύστε το από τις καταχρήσεις του καλοκαιριού-Τι να κάνετε 16

Συκώτι: Προστατεύστε το από τις καταχρήσεις του καλοκαιριού-Τι να κάνετε