σε

Φεύγει η VOLVO από την Ελλάδα

Φεύγει η VOLVO από την Ελλάδα 7

Φαίνεται πως η ηγεσία της Volvo Europe είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με μεγάλο ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο, έχοντας σχεδόν συμφωνήσει να αναλάβει την αντιπροσωπεία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» την αυτοκινητοβιομηχανία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την αντιπροσώπευση της Volvo στην Ελλάδα, μετά και τα νέα δεδομένα που έφερε ο κορωνοϊός. Το παραπάνω, ουσιαστικά θα σημάνει και την επιχειρηματική αποχώρηση της «μαμάς» εταιρείας από την Ελλάδα, αφού η «Volvo Car Ελλάς» είναι θυγατρική της Volvo. Η απόφαση αποχώρησης έχει παρθεί από τους Κινεζο-Σουηδούς εδώ και δύο χρόνια, αλλά η υλοποίησή της καθυστέρησε κυρίως λόγω της πολιτική αλλαγής στην Ελλάδα και των δεδομένων ανάπτυξης, που έδειχνε η ελληνική αγορά αυτοκινήτου, όπως αναφέρεται στο newsauto.

Φεύγει η VOLVO από την Ελλάδα 9Φεύγει η VOLVO από την Ελλάδα 10

Τόσο η πανδημία του κορωνοϊού όσο και η τεράστια οικονομική κρίση που επήλθε, έχει κλονίσει οικονομικά τη Volvo, περισσότερο από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτό συνέβη γιατί ουσιαστικά η διάρκειά της έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2019 όταν η Κίνα ήταν στο επίκεντρο του ξεκινήματος της κρίσης. Η ιδιοκτήτρια της Volvo, η κινεζική «Geely Automobile Holdings Ltd» αναγκάστηκε να σταματήσει για αρκετό διάστημα την παραγωγή αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, μεταξύ των οποίων και Volvo.

Η μεγάλη ανάκληση αυτοκινήτων της τής κόστισε εκατομμύρια ευρώ

Ομοίως συνέβη και την περίοδο που ο κορωνοϊός χτύπησε την Ευρώπη, με τις αντίστοιχες μονάδες παραγωγής. Παράλληλα ήρθε, πριν λίγες ημέρες, και μία μεγάλη ανάκληση αυτοκινήτων Volvo. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία της εταιρείας με κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Εκτός του τεράστιου κόστους της ανάκλησης, σύμφωνα με το newsauto, η εταιρεία δέχεται και ένα γερό ηθικό πλήγμα, αφού από τις αρχές της δεκαετίας έχει ως σημαία της την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών των αυτοκινήτων της.

Μία ανάκληση λοιπόν, σε ζώνες ασφαλείας λόγω προβληματικής λειτουργίας, είναι θέμα για τη Volvo. Αποτέλεσμα όλων αυτών των παραπάνω είναι να ανακοινώσει δραστικές περικοπές, μεταξύ των οποίων και την απόλυση άνω των 4.100 εργαζομένων της…

Pagenews.gr

Αναφορά Δημοσίευσης

Τι νομίζεις;

Σωτήρης Τσιόδρας: Η επανεμφάνιση του Λοιμωξιολόγου στο Μέγαρο Μαξίμου – Τι δήλωσε για την αύξηση κρουσμάτων 16

Σωτήρης Τσιόδρας: Η επανεμφάνιση του Λοιμωξιολόγου στο Μέγαρο Μαξίμου – Τι δήλωσε για την αύξηση κρουσμάτων

Φωτιά τώρα Ασπρόπυργος: Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο – Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες 18

Φωτιά τώρα Ασπρόπυργος: Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο – Στο σημείο επιχειρούν πυροσβέστες